Op de foto v.l.n.r. Lieselotte De Roover, Jonah Penninck, Jenne De Potter, Robin De Cubber, Veerle De Smet, Paul Lievens en Leen Goossens

EK voetbal in zicht: CD&V Zottegem roept op om Belgische vlag uit te hangen en heeft beloning in petto

Met het EK voetbal vanaf vrijdag 14 juni in Duitsland in zicht en weldra ook het BK wielrennen in Zottegem, roept CD&V Zottegem op om de Belgische driekleur uit te hangen. De meerderheidspartij heeft daar zelfs een leuke prijs voor over: een officieel Rode Duivels voetbalshirt!

“Zottegem is al langer zot van onze sporthelden”, zegt raadslid Robin De Cubber van CD&V Zottegem. “Verschillende grote sportwedstrijden zoals de Ronde Van Vlaanderen kennen een passage in onze stad, en bij elk groot voetbaltornooi staan er steevast heel wat inwoners op onze markt om onze Rode Duivels aan te moedigen. Dit jaar komt het BK-wielrennen erbij, waar onze Belgische wielrenners en wielrensters dingen naar de felbegeerde Belgische kampioenentrui. Op 23 juni zullen we weten of Remco Evenepoel en Lotte Kopecky hun titel kunnen verlengen. En deze keer hoeven we dit niet alleen op TV te bekijken, maar kunnen we langs de Zottegemse wegen onze favoriete wielrenner naar de overwinning schreeuwen, en dit na een lange samenwerking met buurgemeenten Herzele en Sint-Lievens-Houtem.”

“Onze partij koppelt hier een wedstrijd aan”, vult de voorzitter van CD&V Zottegem Jonah Penninck aan: “Sport verbindt, en dat willen we graag in de praktijk brengen. Daarom roepen we op om massaal de Belgische vlag uit te hangen om de sfeer rond deze evenementen extra kracht bij te zetten. We koppelen er ook een wedstrijd aan: wie zijn Belgische vlag uithangt, dit op sociale media deelt en de Facebookpagina van CD&V Zottegem hierin tagt, maakt kans op een officieel voetbalshirt van de Rode Duivels. De wedstrijd loopt tot 24 juni, een dag na het BK wielrennen. Dat de beste mogen winnen, zoals dat ook in de sport is.”