© Stad Zottegem

‘Muzikaal’ braderieweekend met spaarkaartenactie in Zottegems winkelcentrum

Op vrijdagnamiddag 14 juni van 14 tot 18 uur, zaterdag 15 juni van 10 tot 18 uur en zondagnamiddag 16 juni van 14 tot 18 uur gaat in het Zottegemse stadscentrum opnieuw de jaarlijkse zomerbraderie door. Zoals u in een eerder NUUS-artikel al kon vernemen, vindt dit evenement een week vroeger dan gewoonlijk plaats omwille van het Belgisch kampioenschap wielrennen voor mannen en vrouwen dat op zondag 23 juni in Zottegem beslecht wordt en waarvan het parcours ook de binnenstad doorkruist, hetgeen het onmogelijk maakt om daar die dag ook braderieactiviteiten te laten doorgaan.

Sinds het stadsbestuur (vooral in de persoon van Brecht Cassiman als schepen van middenstand) naar aanleiding van de bestaande plannen voor de renovatie van de Heldenlaan op ramkoers ligt met de handelaarsvereniging vzw Zottegem Winkelcentrum, gebeurt het nu voor de tweede keer dat de stad de organisatie van de braderiedriedaagse in handen heeft. Alhoewel eerst tijdens de middenstandsraad begin februari was voorgesteld om deze braderie in te richten in het teken van het BK wielrennen – zijn het kwatongen die beweren dat dit voor teveel ‘nationale driekleur’ in het straatbeeld en in de etalages zou gezorgd hebben? – werd achteraf beslist om het te houden bij hetzelfde thema als vorig jaar: ‘Zottegem… daar zit muziek in’.

SPAARKAARTENACTIE

Zo zal het gezellig kuieren en op zoek gaan naar koopjes opnieuw opgevrolijkt worden met muzikale liveoptredens her en der in de verkeersvrije winkelstraten. Wie dit wil, kan ook zijn hoofdtelefoon meebrengen en een muzikale wandeling afgewisseld met interessante Zottegemse weetjes maken. Hiervoor werd de muzikale wandeling van in 2013 vanonder het stof gehaald en in een hedendaags jasje gestoken. De fragmenten en het plannetje zijn terug te vinden via www.zottegem.be/muzikalewandeling. De kids kunnen deelnemen aan een kinderzoektocht. De nodige invulformulier hiervoor kan op vrijdag enzaterdag afgehaald worden bij de dienst toerisme (stadhuis, Markt). Elk kind dat op zoektocht gaat, krijgt alvast een muzikaal gadget mee naar huis.

Voor de bezoekers aan de braderie zijn er ook prijzen (aankoopbonnen) te winnen via een spaarkaartenactie. Elke aankoop bij een deelnemende handelaar levert één stempel op. Wie drie stempels verzamelt, heeft een volle spaarkaart en kan deze inleveren bij een van de deelnemende handelaars. Ter plekke krijgt men al een exclusieve draagtas cadeau en achteraf worden uit alle ingediende spaarkaarten ook nog verschillende winnaars van waardebonnen getrokken. Deze bonnen werden door de stad bij de deelnemende handelaars aangekocht met de opbrengst van het inschrijvingsgeld – 50 tot 150 euro, afhankelijk van de grootte van hun verkoopstand – dat de handelaars nu volgens een nieuw braderiereglement moeten betalen om aan de braderie deel te nemen.