Sportzaal GO! Atheneum Brakel en BS De Rijdtmeersen in nieuw jasje

De Vlaamse minister van Onderwijs en Sport heeft besloten om meer dan 7 miljoen euro te investeren om scholen toe te laten hun sportinfrastructuur te verbeteren, zodat ze die kunnen delen met sportclubs, jeugdbewegingen of verenigingen in de buurt. Op die manier kunnen de nodige aanpassingen worden gedaan om de sportinfrastructuur van scholen ook buiten de schooluren te laten gebruiken. Ook kunnen scholen zo actief bijdragen tot sportbeleving, jeugdinitiatieven en lokaal gemeenschapsleven.

Van die 7 miljoen wordt er 2,54 miljoen euro geïnvesteerd in 11 scholen van het GO! en daar zijn ook GO! Atheneum Brakel en BS De Rijdtmeersen bij.

Dit betekent dat de sportzaal in een nieuw jasje wordt gestoken, met o.a. nieuwe doucheruimtes en toiletten, opbergruimte en vloeren. Er komt ook een fris likje verf op de muren.

De werken beginnen eind volgend schooljaar en zullen duren tot oktober 2025. GO! Atheneum Brakel en BS De Rijdtmeersen kijken er alvast naar uit om leerlingen én buitenstaanders te laten genieten van deze nieuwe infrastructuur.