Meer details bekend over vechtersbazen die politie Zottegem vloeren: “Schepen Cassiman als ooggetuige aan het woord”

Ondertussen zijn meer details bekendgeraakt over de vechtersbazen die zondagavond twee agenten van de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem hebben gevloerd. Lees meer en bekijk de video van de vechtpartij via deze link.

Het Nieuwsblad (zie link) voert Zottegems schepen Brecht Cassiman (N-VA) als ooggetuige. Hij vertelt dit: “Een vrouw van de organisatie vroeg aan het koppeltje om te stoppen met de ruzie, waarop de man die vrouw bij de keel greep. Een ploeg van de lokale politie die nog op de Markt was, leidde de man weg van de Markt om de gemoederen te bedaren. Op dat moment kwamen er echter vrienden van de man tussenbeide. Hoewel de politie aan dat drietal heethoofden vroeg om weg te gaan, kwam het tot een handgemeen. Door de onverwachte aanval viel minstens een van de twee politieagenten op de grond. Heel snel stonden ook organisatoren en stewards van de fanzone rond de schermutseling. Zij konden de heethoofden van de politie wegtrekken en vermijden dat meer omstanders zich tegen de politie keerden. Dit ongeoorloofde geweld tegen de politie tart elke verbeelding. Het respect voor het gezag van de politie was hier ver te zoeken. Heel betreurenswaardig. Ik hoop dat de daders zware sancties krijgen. Tot aan dit incident was het BK wielrennen één groot feest met tienduizenden bezoekers. Als stadsbestuur veroordelen we elke vorm van geweld tegen de politie.”

Ook burgemeester Evelien De Both laat van zich horen in hetzelfde Nieuwsblad-artikel: ““De twee agenten zijn inderdaad vijf dagen arbeidsongeschikt. Een van hen kreeg een schop tegen het hoofd”, vertelt De Both. “Het incident begon met een ruzie tussen twee mensen op de Markt. De agressor ging vrijwillig mee met de politie. Toch bleef een derde persoon de politie de politie volgen. Op een bepaald moment geeft die een van de agenten een duw, waarop de politie zich verweert. Tegen die tijd had zich al een groep omstaanders gevormd. Zij keerden zich ook tegen de politie. Gelukkig kreeg de politie ondersteuning van de mensen van het fandorp. Snel daarna arriveerde ook versterking van de politie. Die arresteerde enkele van de heethoofden. De daders zijn niet bekend bij de politie. Het gerechtelijk onderzoek loopt volop.”