Forza Ninove: Gerd Schoukens
®IF Forza Ninove: Gerd Schoukens

Gewezen uitbater Versato Gerd Schoukens sluit aan bij Forza Ninove

Gerd Schoukens, oprichter en gewezen uitbater van de horecazaken Talkies en Versato, zet de stap naar de gemeentepolitiek.

Gerd Schoukens:” Ik ben 25 jaar actief geweest in de horeca en zag onze stad veranderen, en niet in positieve zin. De stijgende (drugs-) criminaliteit en overlast vergen een kordate aanpak en daar is het huidige stadsbestuur serieus in te kort geschoten. De toegankelijkheid van het politiekantoor is onvoldoende. Het kan niet dat in een stad met meer dan 40.000 inwoners en 12 deelgemeenten het commissariaat ’s avonds en in het weekend sluit. Het garanderen van de veiligheid is een kerntaak van de stad en daar heeft men veel te weinig oog voor gehad.

Een bijkomende reden is dat er veel te weinig geluisterd wordt naar de zelfstandigen vooraleer er werken worden uitgevoerd. Er is een acuut gebrek aan parkeerplaats in onze stad. De vernieuwing van de binnenstad is een goede zaak maar mag niet gepaard gaan met een verlies aan parkeerplaatsen, zoals momenteel het geval is. Voldoende bereikbaarheid is essentieel voor het overleven van onze lokale middenstand.

“Ik ben altijd liberaal geweest maar deze partij heeft de middenstanders in de steek gelaten.”

Dat was voor mij de reden om me aan te sluiten bij Forza Ninove.”