Transcontinental Race #10 dendert over de Muur in Geraardsbergen

Roubaix/Geraardsbergen. De Transcontinental Race, de ultieme zelfvoorzienende wielerwedstrijd door Europa, gaat ook dit jaar opnieuw van start. Niet op de Muur in Geraardsbergen deze keer, maar op de befaamde wielerbaan in Roubaix. De Race dendert wel door de Oudenbergstad.

Van Roubaix rijden de renners in één lijn naar Geraardsbergen. De stad roept inwoners op om de ultrarenners te komen aanmoedigen op zondag 21 juli 2024 vanaf 22 uur op de Muur.

De tiende editie van de Transcontinental Race start dit jaar niet in Geraardsbergen, maar op de velodroom van Roubaix. De organisatoren zorgen daardoor voor een spectaculair verplicht startparcours van een 80-tal kilometer langs pittige heuvels en kasseistroken. Na passage op de top van de Muur begint de race voor de deelnemers pas echt.

De 4000 km lange fietstocht leggen de 345 renners zelfredzaam af, onderweg een viertal controlepunten aandoend, om te eindigen aan de oevers van de Bosporus in Istanbul, Turkije. Het uitzoeken van het meest geschikte traject, het vinden van voedsel en overnachting, het omgaan met materiaalpech of blessures, dat alles vormt een deel van de wedstrijd en wordt door de deelnemers zonder hulp van buitenaf aangepakt.

Ultraracers aanmoedigen op de Muur
Fans worden op zondag 21 juli 2024 vanaf 22 uur verwacht op de Muur. Vermoed wordt dat de renners er zullen passeren tussen 22 uur en middernacht. De stad voorziet fakkels en sfeermuziek om er een denderend uitzwaaifeestje van te maken. Vanaf de top van Oudenberg zijn de renners op zichzelf aangewezen.