Ook in Sint-Goriks-Oudenhove en Erwetegem wegen vrij voor Strijpense wielerdriedaagse

Strijpen is eerstdaags opnieuw plaats van afspraak voor zowel renners/rensters als wielerliefhebbers. Naar jaarlijkse gewoonte, ter gelegenheid van de zomerkermis in deze Zottegemse deelgemeente, organiseert het plaatselijk Koninklijk Sportverbond Strijpen immers weer de zgn. Wielerweek Strijpen, ditmaal een driedaagse van zondag 21 tot en met dinsdag 23 juli met vier wedstrijden op het programma: op zondag twee koersen voor juniores (start om 14u30, 14 ronden) en nieuwelingen (17u15, 10 ronden), op maandag voor beloften en elite-zonder-contract (15 uur, 17 ronden) en op de slotdag voor dames-elite (17 uur, 14 ronden).

De start van elke wedstrijd vindt plaats op de (private) parallelweg naast de Sint-Andriessteenweg, tegenover het Ontmoetingscentrum. De aankomst is ook telkens voorzien in de Sint-Andriessteenweg (ter hoogte van de nabijgelegen parking). Alle wedstrijden worden verreden over dezelfde omloop van 6,9 km die – in deze rijrichting – ook het grondgebied van de deelgemeenten Sint-Goriks-Oudenhove en Erwetegem aandoet, via: Sint-Andriessteenweg, Meileveld, Wurmendries, Eekhout, De Vlamme, Ten Bosse, Kruiswaterplein, Traveins, Krommestraat, Molenhoek, Strijpenplein en terug Sint-Andriessteenweg.

VERKEERSMAATREGELEN

Met het oog op een veilig verloop van deze wielerwedstrijden worden volgende verkeersmaatregelen genomen:

  • Parkeerverbod: op zondag 21 juli van 12 tot 20u30, op maandag 22 juli van 13u30 tot 19 uur, op dinsdag 23 juli van 15u30 tot 21 uur: Sint-Andriessteenweg
  • Parkeerverbod: op zondag 21 juli van 13u30 tot 20 uur, op maandag 22 juli van 13u30 tot 19 uur, op dinsdag 23 juli van 15u30 tot 21 uur: Meileveld, Wurmendries (gedeelte tussen Traveins en Eekhout), Eekhout, De Vlamme, Ten Bosse (tussen De Vlamme en Traveins), Kruiswaterplein, Traveins (tussen Ten Bosse en Krommestraat), Krommestraat, Molenhoek (tussen Krommestraat en Strijpenplein/Rijkestraat) en Strijpenplein (tussen Molenhoek en Sint-Andriessteenweg; op parking aan kerk geen parkeerverbod).
  • Eenrichtingsverkeer: in de rijrichting van de renners op zondag 21 juli van 14 tot 20 uur, op maandag 22 juli van 13u30 tot 19 uur, op dinsdag 23 juli van 15u30 tot 21 uur: Meileveld (alleen toegelaten richting Traveins), Wurmendries (vanaf het Meileveld richting Eekhout), Eekhout (richting De Vlamme), De Vlamme (richting Ten Bosse), Ten Bosse (tussen De Vlamme en Kruiswaterplein, richting Traveins), Kruiswaterplein (richting Traveins), Traveins (tussen Kruiswaterplein en Krommestraat, richting Meileveld), Krommestraat (richting Molenhoek) en Molenhoek (tussen Krommestraat en Strijpenplein/Rijkestraat, richting Strijpen-kerk).