Kurt De Loor (Vooruit) wil burgemeester worden om Zottegem te doen opleven

Vooruit Zottegem is nog niet helemaal klaar met haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober maar wel staat vast dat Kurt De Loor opnieuw lijsttrekker wordt, met duidelijk de bijhorende burgemeestersambitie. Nog maar net als organisator bekomen van de fantastische 30ste en tegelijk een recordeditie van Rock Zottegem, wil hij nu ook met Zottegem als stad vooruit en hoopt hij de kans te krijgen om Zottegem weer te doen leven.

“Momenteel is er een complete stilstand,” steekt Vlaams volksvertegenwoordiger Kurt De Loor van wal. “Nochtans kan Zottegem zoveel meer. De opmerkingen van inwoners, bezoekers en ondernemers die vaststellen dat Zottegem de laatste jaren niet meer leeft, vallen mij dan ook zwaar. Ik wil Zottegem opnieuw op de kaart zetten: als een winkelstad, sportstad, cultuurstad maar ook als een sociale en veilige stad. Terwijl Zottegem vroeger voor andere gemeenten een voorbeeld is geweest inzake sociaal beleid, is er de laatste jaren op dit vlak niets gebeurd en werd er geen enkel nieuw initiatief uitgerold. Een sterk sociaal beleid maakt overigens een stad ook veiliger en deze problematiek mogen we evenmin uit de weg gaan. Net als voor Rock Zottegem hebben we ook voor onze stad een robuust veiligheidsplan nodig waarbij helemaal niet getolereerd wordt dat bendes en relschoppers ongestraft onze straten overnemen. Zottegem heeft echt een elektroshock nodig en ik wil de kans krijgen als burgemeester om dat verschil te maken.“

“Het klinkt misschien raar,” gaat De Loor verder, “maar onze stad heeft een burgemeester nodig die een ‘organisator’ is en ondernemend kan denken en handelen, met de medewerking van  mensen die zich in dat plan kunnen vinden. Met woorden alleen verandert er niets. Ik wil Zottegem weer zien opleven tot een stad waar mensen graag komen winkelen, men niet met schrik over straat moet lopen,  jongeren veilig kunnen uitgaan, jonge ouders een betaalbaar plaatsje in de kinderopvang kunnen vinden, senioren een actieve oude dag kunnen beleven met kwalitatieve zorg op het moment dat ze die nodig hebben. Dat is mijn ambitie. Als burgemeester wil ik mij hiervoor 200 % inzetten en laten zien dat Zottegem op mij kan rekenen,” aldus Kurt De Loor.

Zes jaar geleden, in oktober 2018, werd Kurt De Loor individueel de stemmenkampioen: 2.926 Zottegemnaren (356 meer dan in 2012) kleurden toen het bolletje achter zijn naam rood maar het leverde hem toch niet de burgemeesterssjerp op omdat CD&V, ondanks een geschreven en getekend voorakkoord tot voortzetting van de voorgaande coalitie met (toen nog) SP.A, koos voor andere ‘belangen’ – CD&V kreeg nog drie jaar burgemeesterschap – en voor een coalitie met N-VA.