Tweede editie ‘Vélo Musique’ met vijf muzikale optredens

Davidsfonds Zottegem, Davidsfonds Brakel-Lierde, Cultuursmakers Zottegem, FERM Velzeke, Sint-Gorikskring Sint-Goriks-Oudenhove, Cultuurraad Herzele en Gezinsbond Herzele slaan op zondag 11 augustus de handen in elkaar voor de organisatie van de tweede editie van Vélo Musique. De organisatoren haalden hiervoor de mosterd in het Brugse Ommeland waar reeds enkele jaren Vélo Baroque plaatsvindt. Anders dan bij dit West-Vlaamse event biedt Vélo Musique echter niet enkel klassieke muziek maar een breder gamma van muziekgenres aan. Deze ‘muzikale fietstocht’ van ca. 45 km is volledig bewegwijzerd en geschikt voor zowel geoefende als recreatieve fietsliefhebbers, individueel of in groepsverband.

Via landelijke wegen in de streek rond Zottegem worden ditmaal ook vooral Herzele en Lierde aangedaan en onderweg zullen de deelnemers op vier bijzondere locaties kunnen genieten van een muzikaal live optreden van ongeveer een halfuur dat doorlopend herhaald wordt (met een korte tussenpauze). Op het Sint-Jansplein in Hemelveerdegem pakt Salopet uit met folk in een jazzjasje (of jazz in een folkjasje), op het kasteeldomein in Steenhuize gaat Bloom on The Rocks de toer van de Ierse folkmuziek op, in de Sint-Niklaaskerk van Aaigem brengt sopraan Marnie Deweer filmmuziek ten gehore en in de Pastorietuin in Ressegem zal de akoestische coverband Seraphonic voor de sfeer zorgen. Tot slot wacht er ook nog bij aankomst een muzikale afsluiter met een optreden van de band Chez Kit.

De Vélo Musique-rit start tussen 9 en 10 uur op de parking Bevegemse Vijvers en heeft de Markt in Zottegem als terminus (fietsparking op de Zavel achter de kerk). De deelnemers moeten zelf hun lunchpakket meebrengen en kunnen waar ze dit zelf wensen langs het traject, halthouden om te picknicken. Naast genieten van de muziek op voormelde voorziene stopplaatsen, zal daar ook een drankje te verkrijgen zijn (aan democratische prijs). Op het einde van de tocht zal een varken aan het spit of een vegetarisch alternatief de hongerigen spijzen. De deelnameprijs bedraagt 25 euro per persoon, inbegrepen het bijwonen van alle concerten. Meer info is terug te vinden en tickets bestellen kan via www.velomusique.be.