Guy Glorieux wordt lijsttrekker van de vernieuwde lijst Volksbelangen Horebeke

Nadat Cynthia Browaeys en Janna Bauters kozen om niet meer op te komen voor de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst Volksbelangen wordt Guy Glorieux de onbetwiste lijstrekker.

Guy Glorieux (50) wordt als geboren en getogen Horebekenaar lijsttrekker van Volksbelangen. Sinds 2000 is hij lid van de partij, eerst als lid van het OCMW, dit tot 2006. Vanaf dat jaar werd hij verkozen als gemeenteraadslid. Sinds 2010 is hij (ter vervanging van overleden schepen Eliën Van Wittenbergeh) onafgebroken schepen. Hij combineert de lokale politiek met een job als verantwoordelijke van het horecateam van de brouwerij Roman.

Na 60 jaar onafgebroken Browaeys aan het roer (Jozef 54 jaar en 6 jaar Cynthia) zijn het natuurlijk zware schoenen om te vullen. Niettegenstaande Guy 8 jaar onder Jozef en 6 jaar onder Cynthia schepen was, wil hij met zijn (bijna) volledig vernieuwde ploeg Horebeke op de kaart zetten en een sterk beleid voeren. Verkeersveiligheid, jeugd, zwerfvuil, toerisme en levende woonkernen zijn maar één van de speerpunten. Belangrijk is ook dat de lijst geen voorstander is van een fusie is met andere gemeenten. Wij zijn een kleinschalige gemeente die groot kan zijn in zijn daden.

Van het huidige schepencollege zal – nadat Cynthia Browaeys en Janna Bauters het politiek toneel verlieten –  ook Hendrik Blommaert dit doen.  Raadsleden Bruno Van der Linden en Sabine Roobroeck zullen in oktober ook niet meer terug te vinden zijn op de lijst. Het huidig team laat niet na deze mensen te bedanken wat ze voor Horebeke allemaal hebben betekend en hebben verwezenlijkt. Ook blikt hij graag nog eens terug naar de fantastische periode onder Jozef Browaeys en zijn beste vriend ooit in de politiek, Robert De Meuleneire.

Naast Iris De Martelaere (reeds jarenlang verdienstelijk gemeenteraadslid) en Patrick Minnaert (terug van weg geweest als trouwe aanhanger van Volksbelangen) zullen ook enkele geëngageerde mensen met een groot hart voor Horebeke de lijst aanvullen.

De rest van de namen zullen binnenkort kenbaar gemaakt worden zodat we met een volledige lijst naar de kiezer kunnen trekken op 13 oktober.

Guy zijn liefde voor Horebeke is enorm groot en hij wil dat elke Horebekenaar dit ook koestert. Wij kunnen helaas de hemel niet beloven maar door blijven hard te werken en met beide voeten op de grond te blijven, alsook geen loze beloften te doen die we als kleine gemeente toch niet kunnen verwezenlijken, kunnen we met Horebeke op een positieve manier naar buiten komen!

Met Guy en zijn team zal er een vernieuwende invalshoek gekozen worden en is met hem als lijsttrekker een verbindende figuur naar voor gebracht.