Welzijnswerker Peter Dauwe (66) overleden in Frankrijk

Tijdens een fietsvakantie door Frankrijk , samen met zijn vrouw Griet, is  Peter Dauwe plots overleden.  Hij was amper 66 jaar. Peter Dauwe woonde in Aalst, maar hij was ook in onze regio gekend voor zijn vele welzijnsprojecten. Ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd was hij nog actief als sociale ondernemer.

Uit Het Nieuwsblad citeren we : “

Andreas Verleysen. “Aalst verliest een icoon van solidariteit, van zorg voor alle mensen.”

Peter was in Aalst een van de drijvende krachten achter en bezieler van organisaties zoals Steunpunt Welzijn, S.O.S Schulden op School, de toenmalige fietsherstelplaats, de aanvankelijke Teleshop kringloopwinkel, Spijbelen, Lets, het Wijkgezondheidscentrum Daenshuis en de fietskoerierdienst Snel en Wel. In maart 2022 was hij ook nog medeorganisator van de Aalsterse vredeswake tegen de oorlog in Oekraïne. Hij werd ook laureaat van de Vredesprijs in Aalst.

Onze eigen ervaring met Peter is dat hij een man met principes  was  met een groot rechtvaardigheids – en solidariteitsgevoel. Hij was ook een inspirerende papa voor zijn dochters en een schitterende opa voor onze gemeenschappelijke kleinkinderen. Wij  zullen je missen Peter !

De begrafenis van Peter Dauwe heeft plaats op zaterdag 3 augustus 2024 om 10u in Aalst in de St.-Martinuskerk  – zie rouwbericht