burgemeester op hoogtewerker

Kermis Melierde: Een Oude Traditie in een Nieuw Jasje.

De recent opgerichte Dorpsraad Dorpstraat te Sint Maria Lierde zorgde er voor dat Kermis Melierde , een jaarlijks evenement dat door het wegvallen van de stuwende kracht achter de Koninklijke Sportclub Sint-Kornelisvrienden dreigde telloor te gaan, nieuw leven werd ingeblazen.

Als start was er zaterdag, onder ruime belangstelling van een enthousiast  publiek,  op het dorpsplein een optreden van  Hans van Liefde en vandaag werd de namiddag afgesloten met een “spekkenworp”, de waardige opvolger van de destijds  zeer populaire prijzenworp van de Sint Kornelisvrienden.

Voor dit evenement nam onder andere burgemeester Jurgen Soetens plaats in het bakje van  een hoogtewerker om van daaruit  “spekken” in het gretig grabbelend publiek te gooien.

Een deel van de snoepjes was  voorzien van een nummer dat correspondeerde met een prachtige prijs. Dit werd mogelijk gemaakt doordat er meer dat honderd prijzen geschonken werden door plaatselijke handelaars en diverse ondernemers en bedrijven het evenement financieel steunden.

Laat ons hopen dat dit prachtige herboren evenement, dat door vele Lierdenaars gesmaakt werd, een zeer lang leven beschoren is.