Zottegem – Dance D-Vision: parkeerverbod en einduren

Voor de organisatie (opbouw) van de 12de editie van het muziekfestival Dance D-Vision dat op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus plaatsvindt aan de Bevegemse Vijvers, geldt er reeds sinds voorbije donderdag 25 juli en dit nog (voor de afbraak) tot woensdag 7 augustus om middernacht een parkeerverbod in de Zwembadstraat (langs weerskanten) alsook op de rijweg (rechterkant) naar het sportcentrum / zwembad. Daarnaast mag er vanaf vrijdagmiddag 2 augustus om 12 uur (tot zondag 4 augustus om 24 uur) ook niet geparkeerd worden op het H. Hartplein ter hoogte van de huisnummers 19-20 en over een afstand van een tiental meter aan verschillende kruispunten in de wijk Bevegem. Nog vanaf vrijdag 2 augustus om 12 uur (tot maandag 5 augustus om 12 uur) is dit eveneens het geval op de parking Bevegemse Vijvers (wegens privatisering) alsook in de Hemelrijkstraat en Vogelzang (+ alleen plaatselijk verkeer). Op het Politiek Gevangenenplein en in de straten in de omgeving van de Bevegemse Vijvers zal alleen plaatselijk verkeer toegelaten zijn.

NACHTLAWAAI:  EINDUREN

Het stadsbestuur heeft aan de organisatie (BV The Next Generation) van Dance D-Vision toelating gegeven om ook al op donderdag 1 augustus van 18 tot 22 uur muziek te maken voor het testen van de geluidsinstallaties. In afwijking van de door de Vlaams Regering vastgelegde normen voor muziek en nachtlawaai in openbare en private inrichtingen, mag er op de eerste twee festivaldagen muziek gemaakt worden tot 2 uur ’s nachts (op vrijdag vanaf 16 uur en op zaterdag vanaf 14 uur) en op de slot(zon)dag van 13 tot 23 uur.

ZWEMBAD  DICHT EN AFVALEILANDJES

Naar aanleiding van Dance D-Vision zullen de deuren van het zwembad Bevegemse Vijvers zowel op vrijdag 2 augustus als op zaterdag 3 en zondag 4 augustus de hele dag gesloten blijven. Door de organisatoren van het muziekevenement zullen in de straten in de nabije omgeving van de festivalweide zgn. afvaleilandjes voorzien worden.