Hubert De Turck, stichter Autocars De Turck, overleden

Grimminge. Hubert De Turck is overleden. Hij stond aan de wieg van Autocars De Turck- Bus4You. Hij was tevens lid van OKRA en Samana Grimminge. Hubert De Turck werd maar liefst 96 jaar. Hij werd op 7 september 1927 te Grimminge geboren en overleed op 5 augustus 2024 in het ASZ.

Hubert De Turck stond in 1965 aan de wieg van het bedrijf. Hij begon klein maar groeide al vlug uit tot uit een grote medespeler uit de streek. Veertien jaar geleden werd autocarbedrijf De Turck omgedoopt tot ‘Bus4You’. De overstap naar een moderne firma – waar de reiziger centraal stond – werd door zijn zonen begeleid. Op dat moment telde de firma 75 werknemers en 65 bussen.

Hubert De Turck huwde op 18 september 1952 met Helena Maria Van Snick – afkomstig uit Nederhasselt – te Sint-Antelincks. Hubert en Helena kregen samen drie kinderen.

De uitvaart gaat door in de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw te Grimminge op zaterdag 10 augustus 2024 om 10 uur. Daarna gaat het naar de familiegrafkelder op het kerkhof van Grimminge.

De redactie biedt de familie en vrienden haar diepste medeleven mee.

Julien Borremans