Bruisend Balegem verwacht duizenden bezoekers

Gratis evenement op donderdag 15 augustus 
Op donderdag 15 augustus is het zover, de elfde editie van Bruisend Balegem, al omschreven als de Gentse Feesten op een dag. Op hun typische ‘Boalegemse’ manier bezorgt het B.B.- comité de duizenden bezoekers (men schat 15.000) een fantastisch, muzikaal, cultureel, kunstrijk en folkloristisch spektakel. In de molen- en jenevergemeente valt opnieuw veel te beleven. Een dag om voluit onbekommerd te genieten. Balegemnaars zijn gastvrij. Elke haringeter (dé koosnaam van de Balegemnaar) heet u welkom op donderdag 15 augustus 2024. Laat u het menu van Bruisend Balegem smaken. Kom genieten van de brede waaier activiteiten. En op de koop toe: GRATIS.
Intussen hebben de opperbruiser Christ Meuleman en de bruisers hun ambitie bereikt om van Bruisend Balegem een toeristisch en cultureel topevenement in Oost – Vlaanderen te maken. Bruisend Balegem zal opnieuw mega goed zijn. Er wordt opnieuw een ware mensenzee verwacht. En het moet gezegd; het B.B.- comité heeft voor de elfde editie alles uit de kast gehaald. Het wordt op donderdag 15 augustus weer ‘bakske’ vol met een ganse sliert vedetten, steengoede bands, straattheater, animatie, rommelmarkt, oude ambachten, Marché aux Bons Vivants, kunst, expo, oldtimers- en tractorshow en veel foods en drinks. De sterke ingrediënten van Bruisend Balegem blijven ook op de editie 2024 intact. En eten en drinken ontbreekt nooit op Bruisend Balegem. Lekkerbekken, levensgenieters, pure Bourgondiërs…zullen genieten van al wat op Bruisend Balegem aangeboden wordt. Vier maar het goede leven.
Bruisend Balegem 2024 wordt een hoogdag van amusement en cultuur. Het Bruisend Balegem-comité wil een publiek van alle leeftijden een leuk en genietbaar feest bezorgen. Opperbruiser Christ Meuleman heeft veel woorden van dank voor het vriendenteam der Bruisers, de sponsors, het gemeentebestuur, de gemeentelijke diensten, de lokale politie en de vele medewerkers. Iedereen heeft zin in ‘Bruisend Balegem’, nu alleen nog rekenen op een deugddoend zonnetje. Het wordt een top editie, de sfeer, de ambiance, de beleving,..op Bruisend Balegem is uniek. Duizenden muziekliefhebbers gaan weer uit de bol. Op donderdag 15 augustus verandert het centrum van Balegem in één grote feestzone waar er van alles staat te beleven.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).