Jeugdwielerhoogdag in Brakel-Elst op donderdag 15 augustus 2024

Op donderdag 15 augustus 2024 organiseert WIELERCOMITE ELST zijn jaarlijkse wielerhoogdag in en rond Elst. Die dag komen de jeugdrenners van de categorieën ASPIRANTEN, NIEUWELINGEN en JUNIOREN aan de bak. Deze dag wordt afgesloten met een optreden van DIMI ZINGT HAZES. De “place to be” is café ’t Hoekske langs de Gentsestraat in Elst.

Zesde jaar

Het is reeds het zesde jaar  dat Wieler Comité Elst in staat voor deze puike organisatie zeggen Mario, Nathalie, Danny en Kristof. Zij zijn de trekkers van deze organisatie. Het is allemaal begonnen toen de plaatselijke renner Maurice Hoorens van start ging als aspirant.

De wedstrijden gaan van start op donderdag 15 augustus om 10u en zullen duren tot rond 18u.

Drie categorieën: De eerste wedstrijden hebben plaats vanaf 10u tot 13.30u  voor de aspiranten. Deze wedstrijden worden verreden op een gesloten parcours. Het gaat om wedstrijden U12-U13-U14.

Nieuwelingen: Om 14u is er de wedstrijd voor nieuwelingen – Open parcours.

Om 16U heeft dan tenslotte  de wedstrijd voor junioren plaats en dit eveneens op een open parcours en met enig klassiek gehalte. De renners krijgen op een ander parcours o.m. een deel van de Haaghoek, de Keiweg en de Leberg voor de wielen geschoven.

DE VERSCHILLENDE PARCOURS (start en aankomst Taverne ‘ t Hoekske)

ASPIRANTEN (10U-13.30u) – GESLOTEN PARCOURS

Gentsestraat, Ommegangstraat, Apolloniastraat, Lepelstraat, Heringstraat, Vissegem en Gentsestraat.

NIEUWELINGEN (14U-16U) OPEN PARCOURS (Brakel-Zwalm) -60,8km (8 ronden)

Gentsestraat – Boekelstraat – Heuvelgem- Blomveld – Heringstraat- Lepelstraat- Apolloniastraat – Terwalle- Smisstraat – Gentsestraat.

JUNIOREN (16u-18u) OPEN PARCOURS. (Brakel-Zwalm-Horebeke) – 83km (10 ronden)

Gentsestraat –  Ommegangstraat – Apolloniastraat – Lepelstraat – Heringstraat – Vissegem- Boekelstraat – Armekleie – Biesestraat- Meersestraat- Haaghoek- Keiweg – Leberg- Pottenberg en Gentsestraat.

Lokale renners

Uiteraard wordt er uitgekeken naar de lokale renners.  Bij de junioren gaat dit om Brakelaar  Luigi Heerman  en bij de aspiranten zijn er o.m.Lowik Van Den Driessche en Jorben Van Put. 

Het wordt een spannende en drukke wielerhoogdag in Elst. Aansluitend is er om 19u het spetterend optreden van Dimi zingt Hazes.

Foto De organisatoren met Mario, Kristof, Danny en Nathalie.

Foto podium 2023 nieuwelingen met o.m. Maurice Hoorens en Nathalie De Vleeschauwer (Organisatie) – archief BB