Grotenberge: 50 jaar na eerste editie herleven Speelpleinfeesten

Het is inmiddels vijftig jaar geleden dat in Grotenberge door een aantal gelijkgezinden het plan opgevat werd “om de inwoners van Breivelde dichter bij elkaar te brengen en voor de kinderen een speelparadijs te creëren”. Op die manier kwam er in 1974 de eerste editie van de Speelpleinfeesten die tot in de jaren ’90 het dorp telkenjare gedurende drie dagen op stelten zetten. Terwijl naderhand de organisatie van deze festiviteiten stilaan uitdoofde tot alleen nog een eetfestijn met wandeling en muzikaal optreden, zorgde de toenmalige vzw Ten Berg ervoor dat het speelplein en het bijhorende zaaltje aan de Grotenbergstraat 162 toch een belangrijke ontmoetingsplaats bleven.

Intussen zag ook jeugdclub PAJO het levenslicht waar blijkbaar vriendschappen voor het leven gesmeed werden en binnen een van die vriendengroepen – met name Wouter, Ilse, Joke en hun partners Natacha, Filip en Patrick (zie foto) – groeide vorig jaar het idee om de Speelpleinfeesten nieuw leven in te blazen. Voor de realisatie van deze wedergeboorte gingen de initiatiefnemers aankloppen bij en krijgen ze op zaterdag 10 augustus in en rond het OC Ten Berg en het speelplein aan de Grotenbergestraat de medewerking en hulp van de plaatselijke afdeling van de Gezinsbond en het Feestcomité Grotenberge.

PROGRAMMA – TOEGANG GRATIS

Doorlopend:

Springkasteel, tombola, foodtruck, ijsjeskar, cocktailbar en café in de feesttent

Namiddag:

14 uur: opening speelpleinfeesten en fototentoonstelling ‘Breivelde vroeger’ in OC Ten Berg

14 tot 18 uur: High Tea – genieten van koffie, thee en taart

15 uur: BK (Breivelds kampioenschap) loopfietsen voor kleuters (voorinschrijving verplicht via speelpleinfeestentenberg@gmail.com)

15 tot 18 uur: schminkstand (tot 12 j.); ballondarts (7 tot 14 j.); tekenwedstrijd (tot 12 j.)

16 tot 18 uur: ringsteken (vanaf 12 j.); erfgoedwandeling (gids Danny De Looze; volzet); Circus Melenzias (hondenshow en clownerie, magie en muziek)

Avond:

18 uur: receptie met concert door de koninklijke harmonie Vrije Kunstkring Zottegem

19u30: Breivelde got talent – vrij podium met tal van plaatselijke artiesten

21u30: optreden coverband Goosething

23 uur: t-dansant met dj Danny