Kiwanis Zottegem: 9.000 euro voor CoderDojo Zottegem

Serviceclub Kiwanis is intussen in Zottegem al meer dan 30 jaar actief – de club telt momenteel een 25-tal leden en acht ereleden – en daarbij zijn onder meer een wijnevent en een klassiek concert vaste jaarlijkse activiteiten ten voordele van sociale projecten in de regio waarbij vooral kinderen centraal staan en die door Kiwanis Egmont ondersteund worden. Door de organisatie van allerlei fundraising evenementen wil Kiwanis Zottegem-Egmont overigens – ook in de toekomst – ijveren voor en een steentje bijdragen aan een wereld waarin alle kinderen de zorg en kansen krijgen die ze verdienen.

In het kader van deze missie werd nu aan CoderDojo Zottegem een cheque van 9.000 euro overhandigd, zijnde de opbrengst van het succesvolle wijnevent begin maart dat opnieuw wijnmakers uit heel Europa samenbracht en de bezoekers de kans bood om passie voor wijn te ontdekken. CoderDojo is een wereldwijde non-profitorganisatie die kinderen van 7 tot 17 jaar enthousiast maakt voor programmeren en technologie en hen helpt hun digitale vaardigheden te ontwikkelen. In Zottegem komt de plaatselijke CoderDojo-afdeling, onder begeleiding van vrijwilligers, elke derde zaterdag van de maand van 9u30 tot 12 uur samen in het LDC Egmont.

33e KLASSIEK CONCERT

Intussen staat bij Kiwanis Zottegem het volgende evenement al in de steigers: het jaarlijkse klassiek concert dat reeds aan een 33ste editie toe is. Ditmaal wordt dit onder de noemer ‘Grand Rhapsody’ een unieke samenwerking tussen het Ataneres Ensemble en pianist Liebrecht Vanbeckevoort die de internationaal befaamde Chris Maene-rechtsnarige concertvleugel zal bespelen. Voor deze concertavond wordt afspraak gemaakt op vrijdag 11 oktober om 20u30 in de dekenale kerk aan de Zottegemse Markt. Toegangskaarten kosten 60 euro (aansluitende receptie inbegrepen) en zijn nu al verkrijgbaar bij de leden van Kiwanis Zottegem-Egmont.