De Kartuizers achterna, nieuw wandelpad te Lierde.

Het plan is om twee bestaande trage wegen aan elkaar te koppelen. De doodlopende trage weg 28a, die vanuit Bosveld komt, zal worden verlengd tot aan trage weg 19, aan de overkant van de Larebeek. Dit wordt mogelijk gemaakt door de aankoop van twee tussenliggende percelen, waar een nieuw bos zal worden aangelegd. Deze aankoop wordt gefinancierd met een subsidie van Natuur & Bos, die gericht is op het verwerven van gronden voor nieuwe bossen.

“Zodra deze missing link is gecreëerd, zal men kunnen wandelen van de Kartuizersite, langs Bosveld, over het brugje over de Larebeek, door het nieuwe gemeentelijke bos. Vervolgens kunnen wandelaars via Laerebeke (straat), Polenak en Molenstraat Hemelveerdegem bereiken.” weet Katelijne Scheirlinckx (schepen van gemeente-eigendommen, trage wegen en erfgoed) te vertellen.

“Dit nieuwe pad volgt grotendeels het traject dat in de 17de eeuw maandelijks werd bewandeld door de Kartuizers. Zo krijgt het pad niet alleen een belangrijke recreatieve functie, maar ook een bijzondere erfgoedwaarde.” voegt ze er nog aan toe.

Lees ook: https://www.nuus.be/2024/08/05/wordt-de-aanplanting-van-een-geboortebos-in-lierde-eindelijk-een-feit/