© Gert Jan Van Rooij

Kunst en poëzie hand in hand op tweede Open Atelierdag bij Zwalmnaar Johan Tahon

In een eerder NUUS-artikel (zie via deze link) kondigden wij aan dat internationaal gerenommeerd beeldend kunstenaar Johan Tahon uit Zwalm deze zomer driemaal de deuren van zijn atelier in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rozebeke (zie afbeelding / foto van Gert Jan Van Rooij) opengooit voor het publiek. De eerste keer gebeurde dit – met als thema ‘Kunst en kinderdromen onder de vleugels van Buraq’ – op zondag 14 juli ll. ter gelegenheid van de jaarlijkse ruiterommegang in deze Zwalmse deelgemeente.

Onder de noemer ‘Hoogdag van de poëzie’ vindt komende donderdag 15 augustus (O.-L.-Vrouw Hemelvaartsdag) in De Tuin van Gent de tweede Open Atelierdag plaats en, zoals rituelen bij hoogdagen horen, zal Peter Verhelst dan in de kerk van Rozebeke te gast zijn en er voorlezen uit zijn gelauwerde, nieuwste dichtbundel ‘Zabriskie’ waarvoor hij de Grote Poëzieprijs kreeg. Verhelst zal in het atelier van Johan Tahon een ode brengen aan de verbeelding, met taal als de ideale reisgids die de toehoorders op de meest onverwachte plekken brengt. Eerder dan te moeten zien om te geloven, zorgt de kracht van de verbeelding voor een openbaring. Breng een bezoek aan De Tuin van Gent als een dichterlijke luchtspiegeling en… zie je ook meer dan je ooit voor mogelijk hield?

Er is van 14 tot 18 uur vrije toegang tot deze Open Atelierdag. De lezing van Peter Verhelst begint om 17 uur. De derde en laatste Open Atelierdag bij kunstenaar Johan Tahon is gepland op zondag 8 september. Hierover te gepasten tijd meer informatie.