Brigitte Van Bellingen
©Sophie Richez - Brigitte Van Bellingen

Brigitte Van Bellingen, de bezielster van de Facebook-groep Zonder Honger Naar Bed Ninove, zet de stap naar Forza Ninove

Brigitte:” Zeven jaar geleden richtten we deze groep op omdat we dagelijks ervaarden dat steeds meer mensen het moeilijk hadden om financieel het einde van de maand te halen. Sommige mensen konden naar het einde van de maand toe geen voeding voor hen of hun kinderen meer aankopen, hetgeen dikwijls tot schrijnende situaties leidde. Anderzijds stelden we vast dat er heel wat voeding wordt weggegooid. Voeding die beter kan gebruikt worden om mensen in nood te helpen. Heel wat zelfstandigen contacteerden ons om ons initiatief te ondersteunen en schenken ons wekelijks hun niet-verkochte producten. Op die manier hebben we al een groot netwerk opgebouwd van zelfstandigen, maar ook particulieren en verenigingen die ons ondersteunen. We zijn hen hiervoor erg dankbaar omdat we zien dat we steeds meer mensen kunnen helpen.

Het zijn niet de eerste stappen in de politiek?

Brigitte:” Neen, zes jaar gelden werd ik benaderd door Lieven Meert om me te engageren in “Samen”, het progressieve kartel. Ik ben op dat aanbod ingegaan omdat ik toen dacht dat “Samen” veel gingen kunnen betekenen voor mensen in armoede. Het tegendeel is waar. Ik ben daar heel ontgoocheld over.

Waarom Forza Ninove?

Ik heb de laatste jaren ervaren dat er eigenlijk maar één partij is die effectief iets doet aan deze problematiek. De andere partijen praten er veel over, maar alleen Forza Ninove doet er effectief iets aan. Als ik zie welke initiatieven deze partij de laatste jaren genomen heeft, dan kan ik daar alleen maar bewondering voor hebben. Ze waren de enige partij die tijdens de Covid-periode gratis mondmaskers hebben uitgedeeld aan de zorgverstrekkers in een periode waarin er schaarste was aan mondmaskers.

 

De enige partij die effectief iets doet aan de armoede is Forza Ninove.

Ook met hun terug-naar-school-actie helpen ze de ouders om de schoolkosten van hun kinderen te verminderen; honderden mensen krijgen jaarlijks een kerstpakket of kerstmaaltijd; hun Sinterklaas- en Paasfeesten stellen ze open voor alle Ninoofse kinderen.

Kortom, dat zijn initiatieven die echt het verschil maken voor vele mensen. Initiatieven die niet alleen genomen worden als er verkiezingen in aantocht zijn, maar ieder jaar opnieuw worden georganiseerd. Ik heb dan ook beslist om me te engageren binnen Forza Ninove en op die manier die sociale initiatieven mee te helpen uitbouwen.”