Open Vld Samen Sterk is compleet voor Zwalmse verkiezingen

Open Vld Samen Sterk, de verruimingslijst van de Zwalmse liberalen, is voltallig. “Dit geweldig team dat een mix vormt tussen jong en oud, ervaring en vernieuwing, heeft één duidelijk doel: opnieuw deel uitmaken van de Zwalmse bestuursmeerderheid”, aldus een trotse lijsttrekker Matthijs Verschraegen:

“Hoewel eenieder van onze kandidaten een eigen persoonlijkheid heeft, gelden volgende eigenschappen voor elk van hen: Ze zijn puur! Ze zijn oprecht! Ze staan dichtbij de gewone Zwalmenaar! Deze drie kernwaarden kan je ook telkens terugvinden in het partijprogramma dat binnenkort in de brievenbussen valt.

De Open Vld Samen Sterk-lijst wordt aangevoerd door raadslid Angelique De Clercq (2) en mijzelf. Wij worden geruggensteund door voormalig schepen Johan De Bleecker (3), huidig gemeenteraadsvoorzitter Tom Aelbrecht (4), voormalig burgemeester Karen De Colfmacker (5) en Delfine Verbruggen (6).

Als we even een blik werpen onderaan de lijst, stellen we ook hier de nodige ervaring vast. Lijstduwer Guido De Temmerman (ex-schepen) wordt bijgestaan door de ervaren uittredende raadsleden Werner Baudewijn, voormalig gemeenteraadsvoorzitter (plaats 17) en Monique De Waele (plaats 18).

En ook op onze huidige drie leden van het bijzonder comité voor de sociale dienst, Teun Dhondt, Marleen Mornie en Chris Kesteleyn, kunnen we rekenen (respectievelijk plaatsen 9, 10 en 11).

7 Van de 19 beschikbare plaatsen zijn dan weer voorbehouden voor nieuwkomers met een frisse en onbevangen blik die met veel enthousiasme naar uw stem dingen: Tom Van Canneyt (plaats 7) en Filip Cnudde (plaats 13) die als onafhankelijke ondernemers een uitgesproken en gefundeerde visie hebben op ons platteland en lokaal ondernemerschap. Nathalie Van Huffel (plaats 8), Martin De Poortere (plaats 12), Mieke Van De Kerckhove (plaats 14), Jill De Visscher (plaats 15) en Bridget Broekaert (plaats 16) zullen de blauwe waarden mee uitdragen en vertalen in het toekomstig beleid.

Opmerkelijk, de twee jongste gemeenteraadsleden voeren het team van Open Vld Samen Sterk aan! Hiermee tonen we als groep dat we geloven in de kracht van vernieuwing en jeugdig enthousiasme in combinatie met ijzersterke en beproefde ervaring. Het zegt ook alles over de durf en de verbondenheid binnen ons team. Onze 19 kandidaten zijn complementair, versterken elkaar door te bouwen op elkaars talenten en inzichten en we vertrouwen er op dat we zo, samen sterk, kunnen beantwoorden aan de noden van Zwalm. Vandaag én morgen.

Tot slot hou ik er ook aan om de mensen die kandideerden of tijdens de lijstvorming door ons met succes gepolst werden, te bedanken. Uw enthousiasme was immers groot en de plaatsen nu eenmaal beperkt. Het overtuigt ons in ieder geval van de aantrekkingskracht van dit project. We houden er ons aan om ook deze mensen, net als onze verenigingen en de rest van onze basis, bij de politieke besluitvorming te betrekken. Ook dat is Samen Sterk!”