Franky D’hauwer en Veerle Cosyns
©RV - Franky D’hauwer en Veerle Cosyns

Veerle Cosyns en Franky D’hauwer zullen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen opkomen als onafhankelijke kandidaten op de progressieve lijst Vooruit-Groen

Veerle Cosyns, huidig schepen van sociale zaken (Samen/ CD&V) en Franky D’hauwer, voormalig voorzitter van CD&V-Ninove zullen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen opkomen als onafhankelijke kandidaten op de progressieve lijst Vooruit-Groen.

Beiden zijn als jeugdvrienden ongeveer gelijktijdig in de politiek gestapt waarbij ze het welzijn van iedere Ninovieter wilden verzekeren door onder andere een sterke hulp- en dienstverlening uit te bouwen via het sociaal huis en meer huis-aan-huis werken in de kwetsbare wijken en dorpen om samenlevingsproblemen te detecteren.

Veerle Cosyns: “Ninove staat op een kruispunt. De keuzes die de Ninovieters maken op 13 oktober bepalen de toekomst van onze stad de komende jaren. Ik heb destijds de stap naar de politiek gezet omdat ik onder andere mee wilde werken aan een zorgzaam beleid waarbij het welzijn van elke Ninovieter mijn uitgangspunt is. Er zijn heel wat mensen die dreigen uit de boot te vallen. Als je hieraan iets wil doen, moet je duidelijke beleidskeuzes maken. Ik ben van mening dat Vooruit-Groen de beste garantie biedt om dit verder te realiseren.”

Voor Franky D’hauwer, wiens ouders vorig jaar nog getuigden over zijn leven in het Canvas programma ‘Godvergeten’ was de aandacht voor ‘Mentaal Welzijn’ en in het bijzonder het programmapunt: “preventie van (seksueel) geweld en betere toeleiding naar gepaste en persoonsgerichte zorg van slachtoffers van (seksueel) geweld”, doorslaggevend voor zijn keuze om als onafhankelijke kandidaat op te komen voor Vooruit-Groen.

De keuze om het vertrouwd nest te verlaten was zowel voor Veerle als Franky niet eenvoudig maar het enthousiaste Vooruit-Groen team dat bestaat uit mensen uit de diverse gemeenschappen die onze stad rijk is en willen zorgen voor een Ninove waarin iedereen meetelt, waarin geen onderscheid wordt gemaakt tussen eerste- en tweederangsninovieters, heeft hen kunnen overtuigen.

“Samen met hen willen we blijven inzetten op een zorgzame en inclusieve stad, aan een sterk sociaal beleid, meer investeren in nette, verkeersveilige, gezellige wijken, zowel in de stad als in onze mooie dorpen”