Vlaams Belang Zottegem schuift geen kandidaat-burgemeester naar voren: “Laat de kiezers oordelen alvorens over postjes te spreken”

Vlaams Belang Zottegem heeft na zijn top-drie van kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober, zie link, tijdens een persconferentie nu ook zicht gegeven op enkele speerpunten waarmee het de Zottegemnaars wil overtuigen.

 “In Zottegem willen we de komende jaren stabiliteit bieden aan de inwoners.  Ik ben bijzonder trots op het team waarmee we ons in oktober aan de kiezer presenteren”, licht Benjamin Weckx (37) toe. Hij is al enkele jaren voorzitter van Vlaams Belang Zottegem. “Als we zien hoeveel Zottegemnaren zich de afgelopen jaren als lid aansloten bij onze partij en het uitstekende resultaat in Zottegem (21,9%) bij de federale verkiezingen van enkele maanden terug; dan mogen we hoopvol zijn. Ik ben een ingeweken Antwerpenaar en vader van drie kinderen. Als Vlaams Nationalist ben ik lid van VVB en VOS.”

Als voornaamste taak van zijn partij noemt Weckx “De stem van de Zotegemnaar luid laten horen”. “Want  in deze stad worden nog veel te veel problemen geminimaliseerd. Als Vlaams Belang willen we de luidspreker zijn van de Zottegemnaar om dit niet meer toe te staan. Wie de thema’s van de verkiezingen wil kennen, moet hier maar over straat wandelen en die ziet ze: veiligheid en netheid in de stationsbuurt, maar evenzeer in enkele deelgemeenten.  Zottegem kom te veel negatief in de aandacht, en dat willen we vermijden in de toekomst.”

“Als jonge mama van 2 kinderen (waarvan 1 met beperking) ondervind ik regelmatig problemen door te weinig specifieke opvang of leuke kampjes ter ondersteuning van ouders”, vult nummer twee op de lijst Lien D’Haeseleer aan. “De zorg voor kinderen met een beperking is zwaar en als stad moeten we gezinnen hierbij beter ondersteunen. Als verzorgende in de thuiszorg vraag ik ook extra aandacht voor ouderen. Zij hebben nood aan een regelmatige babbel en een activiteit om zo betrokken te blijven bij het sociaal gegeven. Het gezin dient centraal te staan met taal, normen en waarden als aandachtspunt. Kinderen zijn immer de toekomst van morgen. Trouwens, in tegenstelling tot andere partijen kiezen we ervoor om geen kandidaat-burgemeester naar voren te schuiven. Laat de kiezers oordelen, alvorens over postjes te spreken.”

Nummer drie op de lijst Stijn De Bruycker is politiek medewerker van Vlaams Belang en werkte in juni mee aan de federale campagne in het Brusselse Parlement waarbij de partij van 1 naar 2 zetels ging,. “Dat is als Nederlandstalige partij in Brussel helemaal niet evident is”, aldus Stijn De Bruycker. “Een vaak gehoorde uitspraak die ik hoor van de mensen – en die ik enkel maar kan bevestigen – is dat andere Zottegemse partijen de mond vol hebben van veiligheid en netheid, terwijl ze jarenlang de kans hadden om er daadwerkelijk iets aan te doen. Willen we dat jongeren in Zottegem centrum blijven wonen, dan zullen we ervoor moeten zorgen dat de stad van morgen weer leefbaar en aantrekkelijk wordt, zowel voor jong en oud. Ik hoor steeds vaker dat mensen uitwijken naar onze deelgemeenten omdat het centrum niet meer veilig is en dat is een van zaken waar we extra aandacht moeten aan schenken.”