Caroline Labie en Mark Vanvaeck engageren zich voor Het Alternatief: “We kunnen Geraardsbergen opnieuw net, veilig, gezellig en aantrekkelijk maken.”

Geraardsbergen. Caroline Labie en Mark Vanvaeck zullen met de komende gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van Het Alternatief staan: “We hebben onze stad verder zien verloederen. Maar met bekwame inzet kunnen we Geraardsbergen opnieuw net, veilig, gezellig en aantrekkelijk maken.” Ze gaan voor “een eerlijk en open bestuur, uitsluitend ten dienste van onze stad en haar inwoners.’ Caroline en Mark zijn niet aan hun proefstuk toe en willen anderen inspireren om “op een integere manier aan politiek te doen”.

Caroline Labie en Mark Vanvaeck hebben mekaar leren kennen aan de universiteit in Leuven. Caroline studeerde politieke wetenschappen, Mark studeerde geschiedenis.

Caroline heeft jarenlang de goede werking van grote bedrijven geleid. Nu begeleidt ze lokale besturen, regionale en federale instellingen en ook ondernemingen naar een betere dienstverlening voor de mensen. Mark heeft veertig jaar ervaring met cultuur en erfgoed. De jongste twintig jaar was hij hoofdredacteur van Openbaar Kunstbezit Vlaanderen. Hij bezocht vele steden en gemeenten die wel zorg dragen voor hun cultureel erfgoed.

“Een eerlijk en open bestuur”
Ze hebben in Goeferdinge en Grimminge gewoond en sinds twintig jaar in het stadscentrum. “Met onze honden Tuur en Nestje hebben we veel en graag gewandeld, overal in Geraardsbergen. Nu doen we dat met ons adoptiehondje Snoopy. We hebben onze stad verder zien verloederen. Maar met bekwame inzet kunnen we Geraardsbergen opnieuw net, veilig, gezellig en aantrekkelijk maken. We gaan voor een radicale ommekeer: een eerlijk en open bestuur, uitsluitend ten dienste van onze stad en haar inwoners.”

Caroline en Mark benadrukken dat ze de politiek en de jacht op postjes niet nodig hebben. “We hebben in onze beide loopbanen hard gewerkt en heel wat kunnen bereiken en betekenen. Maar we willen niet rustig achterover gaan leunen terwijl de stad achteruit gaat. We steken onze nek uit door tijdens deze verkiezingen onze ervaring en inzet aan de mensen van Geraardsbergen aan te bieden.”

Ze weten dat het niet gemakkelijk zal zijn. “We worden overstelpt met de gekende politieke spelletjes. Plots voor de verkiezingen schieten ze in actie met allerlei evenementen en aankondigingen die een diarree aan selfies opleveren, het publieke domein wordt voor een keer aangepakt en straks zullen we na zes jaar terug politie in de straten zien. Terwijl de gehaaide politiekers nu nog meer dan anders alleen met zichzelf bezig zijn, hebben wij als nieuwkomers in de politiek ons op de inhoud gestort. Alle partijen pakken uit met grootse plannen, die al te vaak niet gerealiseerd worden omdat men niet weet hoe er aan te beginnen. Wij doen wel de moeite om de concrete uitwerking van onze plannen voor ogen te houden.”

Caroline en Mark zeggen te begrijpen dat vele mensen boos zijn op onze politici en niet van plan zijn om te gaan stemmen. “Het zijn ‘toch allemaal dezelfde’ klinkt het bij velen. Die mensen willen we motiveren om hun stem wel te laten horen omdat wij niet ‘dezelfde’ zijn. We hopen met ons engagement anderen te inspireren om ook op een integere manier aan politiek te doen. Vooral jongeren willen we daartoe aanzetten en dan heeft Geraardsbergen eindelijk een mooie toekomst.”

“Een verrijking voor Het Alternatief”
Stéphan Bourlau is heel erg opgetogen over het engagement van Caroline en Mark: “Vanaf het eerste gesprek zaten we op dezelfde golflengte. Kritisch waar het moet maar vooral zoekend naar antwoorden en oplossingen. Bovendien zijn ze door hun werkervaring thuis op heel wat fronten. Hun drijfveer en motivatie is een verrijking voor Het Alternatief.”

Julien Borremans