Vooruit Zottegem zet ambities kracht bij met opvallende, populaire naam op de lijst – Dieter Everaert: “De voorbije legislatuur stond Zottegem stil”

Vooruit Zottegem heeft een opvallende nieuwe naam voorgesteld op de lijst waarmee het naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober trekt: Dieter Everaert, voormalig gemeenteraadslid voor Groen.

In de gemeenteraadsverkiezinen in 2018 speelde Dieter Everaert een bepalende rol. Toen nog op de lijst van Groen. Niet de nummer twee op de Groen-lijst van toen werd verkozen, maar Dieter Everaert. Vanop de lijstduwer-plaats. Onverwachts was dat. Zeker bij Groen dat zo een voorakkoord met N-VA en Open VLD door de neus geboord zag. Everaert moest als onverwachte verkozene mee aan de onderhandelingstafel en anders dan de nummer twee op de Groen-lijst weigerde hij een akkoord met N-VA. Dat leidde ertoe dat N-VA in plaats van met Groen en Open VLD, weg van het voorakkoord, aan de onderhandelingstafel ging met CD&V. De verkozenen van die laatste partij toonden zich wel bereid in zee te gaan met N-VA en zo werd de huidige meerderheid in Zottegem gevormd. Niet zonder slag of stoot trouwens, want Peter Vansintjan (die ondertussen als onafhankelijke zetelt) en Paul Lievens – allebei vanuit sociale overwegingen – boden er lang weerwerk tegen.

Vooruit-lijsttrekker Kurt De Loor laat weten heel tevreden te zijn met de komst van Dieter. “De enige manier om Zottegem opnieuw te laten herleven is een breed, positief en progressief verhaal. Enkel zo kunnen we de stilstand die er vandaag is, doorbreken. Ik ben blij dat Dieter hier mee zijn schouders wil onder zetten”, zegt hij

 Dieter Everaert, leerkracht biologie in het Onze-Lieve-Vrouwcollege campus Bevegem – en daar opvallend genoeg collega van Jenne De Potter (ex-burgemeester en huidig lijsttrekker van CD&V Zottegem), benadrukt dat hij bij zijn beslissing om voor Vooruit te kiezen niet over één nacht ijs is gegaan.

“Ik wil niet aan de zijlijn blijven staan, daarvoor zie ik mijn stad te graag. Ik wil mee het verschil maken. Zottegem heeft nood aan een progressief beleid”, aldus Dieter Everaert. “Mijn keuze voor Vooruit is een positieve keuze. De voorbije legislatuur stond Zottegem stil. Van het sociaal beleid waar onze stad vroeger trots op kon zijn, schiet nog weinig over en de gemiste kansen op het vlak van mobiliteit, milieu en natuur stapelen zich op. Ook op het vlak van cultuur staat Zottegem gewoon stil. Dat is doodjammer en dat was in het verleden met Sandra De Roeck als schepen van cultuur anders. Onze inwoners verdienen beter. Ik ben ervan overtuigd dat Vooruit in het bestuur de dingen opnieuw in beweging kan zetten.”