Wielerspektakel op Gijzel Kirmesse

Kermissfeer, sportief vermaak, heroïsche duels, live muziek

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus worden tijdens Gijzel Kirmesse wielerwedstrijden georganiseerd. Met veel dank aan Christ Van Durme en zijn ronduit schitterend ‘Reynaerts – Van Durme Michiels Cycling Team’. Op vrijdag 23 augustus om 16 u 45 staat de wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften op de kermisaffiche en op zaterdag 24 augustus trekken de Gentlemen om 13 u 30 zich op gang voor hun wedstrijd en de Nieuwelingen om 16 u. Je krijgt gegarandeerd een wielerspektakel voorgeschoteld. Bij de nieuwelingen staat Gijzels talent Liam Reynaerts aan de start, hij krijgt een uitgelezen kans om voor eigen publiek te tonen wat hij in zijn mars heeft. Bij de deelnemers elite zonder contract, gentlemen en nieuwelingen hebben ook veel renners uit de regio zich ingeschreven.
Kermissfeer, sportief vermaak, heroïsche duels, een uitgelezen parcours, geurende food, pintjes, veel pintjes, een uitpuilend dorp, live optredens en om de haverklap passerende renners, zie hier de ingrediënten van de wielerwedstrijden in Gijzenzele. Het Cycling Team met bezieler Christ Van Durme op kop, is nog altijd enthousiast, bezield en ambitieus. De koersen worden met hart en ziel georganiseerd, het leidt telkens tot mooie organisaties. Men verwacht veel toeschouwers op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus op Gijzel Kirmesse. De organisatoren hopen op spannende wedstrijden en uiteraard veel volk. Veel wielerliefhebbers willen deze koersen op de kirmesse niet missen. Een uitgelezen deelnemersveld en het selectief parcours staan letterlijk en figuurlijk garant voor hoogdagen voor de wielerliefhebbers.
Inschrijven bij VDM, Schoolstraat 8. Een wielerteam runnen kost de dag vandaag een pak euro’s. Om de organisatie rond te krijgen wordt tijdens de Gijzel kirmesse een pop-up ‘Café Moderne’ geopend (Schoolstraat 6) met live – muziek. Kom gewoon eens langs en toon een groot hart voor het ‘Reynaerts – Van Durme Michiels Cycling Team’, dat op zaterdag 2 en zondag 3 november in GC De Kluize het 10 de spaghettifestijn organiseert. Het team met beloften en elite – zonder – contract wordt professioneel aangepakt en boekt mooie resultaten. Het team weet zich geruggensteund door gedreven medewerkers. Veel dank aan de sponsors, de lokale politie, de seingevers, het gemeentebestuur, de hulpdiensten, de vele medewerkers en uiteraard de grote schare wielerliefhebbers die op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus komen afgezakt naar kermisvierend Gijzenzele. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)