Zwalmgames op zaterdag 14 september

Op 14 september hebben de Zwalmgames plaats op de recreatiesite; Er zijn al ploegen die samenkomen en we hebben één ploeg die zich wil voorstellen : “De Groene Kermiskampioenen.”

“Ik ben Els, een van de coaches van een team voor de komende Zwalmgames. Een van de opdrachten is om vooraf in de media te komen. Vandaar mijn contact.  We kwamen deze week  voor de eerste keer met ons team samen en kozen onze groepsnaam: De Groene Kermiskampioenen. Groen verwijst naar onze school, Het Groene Lilare. De rest van de naam verwijst naar het thema van de Zwalmgames, namelijk ‘kermis’. Er werd met kinderen en ouders ter voorbereiding op de Games al heel wat gebrainstormd. Ons team kijkt er naar uit, en is er bijna helemaal klaar voor!”

Zwalmgames op recreatiesite in Munkzwalm

Herinner je de knotsgekke proeven zoals een auto voorttrekken, boekentas slingeren, een gigantisch zelfgebouwd vliegtuig lanceren, vliegen met een drone,… Dit jaar gaan we er opnieuw volledig voor! Verschillende teams zullen het tegen elkaar opnemen in een heroïsche strijd naar de felbegeerde Zwalmgames Junior beker op zaterdag 14 september.

De Zwalmgames hebben als missie dat zowel de inwoners van de verschillende dorpen als de dorpen onderling elkaar beter leren kennen. Dat doen de Zwalmgames Junior door in te zetten op samenwerking, creativiteit, plezier en verbondenheid voor, tijdens maar vooral na de games.