Elektrische deelfietsen beschikbaar in Geraardsbergen

Geraardsbergen. Sinds deze week kunnen inwoners en bezoekers van Geraardsbergen gebruik maken van een nieuw regionaal deelfietsensysteem: Hoppy. De elektrische deelfietsen staan verspreid over negen verschillende locaties, zowel in het centrum als in de deelgemeenten.

Naast de beschikbare Blue-bikes kunnen inwoners en bezoekers van Geraardsbergen vanaf nu ook gebruikmaken van elektrische deelfietsen. Hoppy maakt deel uit van Hoppin, een initiatief van de Vlaamse overheid dat inzet op efficiënter, duurzamer en flexibeler vervoer voor iedereen.

Met Hoppy wil Lokaal Bestuur Geraardsbergen deelmobiliteit in het centrum en de deelgemeenten verder stimuleren en burgers meer vrijheid geven in hun vervoerskeuzes.

Makkelijk en flexibel in gebruik
Hoppy biedt gebruikers de flexibiliteit om hun ritten te beginnen en te eindigen op verschillende plekken, niet alleen binnen Geraardsbergen maar ook daarbuiten zoals bijvoorbeeld in Zottegem of Ronse.

De elektrische deelfiets kan na de rit dus achtergelaten worden in een Hoppy-parkeerzone naar keuze. Om een Hoppy-deelfiets te gebruiken, installeer je de Hoppy-app. Via de app vind je de verschillende parkeerzones en ontgrendel je eenvoudig een beschikbare fiets.

Negen locaties, ook in de deelgemeenten
De deelfietsen van Hoppy staan verpreid over negen verschillende locaties in Geraardsbergen, zowel in het centrum als in de deelgemeenten: Markt, Station Geraardsbergen, Viane-Moerbeke, Schendelbeke, Idegem en Zandbergen, Begijnhofkaai, Nederboelare parking Reep en aan de parking van de kerk van Ophasselt.

Andere praktische info vindt u op www.geraardsbergen.be