Ook drie wielerwedstrijden op Erwetegemse kermisaffiche

Naar jaarlijkse gewoonte zorgt Wielerorganisatie Erwetegem ervoor dat er ter gelegenheid van de kermis in deze deelgemeente ook wielrennen op het programma staat met – zoals in de voorbije twee jaar – wedstrijden voor meisjes op zondag 25 en dames op maandag 26 augustus. Nadat ze bijna drie jaar geleden een punt zette achter haar loopbaan als actieve wielrenster, werd overigens streekgenote Jolien D’hoore bereid gevonden om het meterschap van deze wedstrijden te aanvaarden en zo zagen dus twee jaar geleden in Erwetegem de Jongerenprijs Jolien D’hoore (voor jeugdcategorieën) en de Grote Prijs Jolien D’hoore (voor dames-elite) het levenslicht. Nieuw is dat ditmaal aan de wieleraffiche op zondag ook een zgn. FUNwedstrijd voor gentlemen/wielertoeristen toegevoegd is (zoals al meerdere jaren bij de organisatie op 1 mei).

Alle drie wedstrijden hebben de Kattenberg als plaats van start en aankomst maar wel is het parcours waarop de wedstrijden op zondag verreden worden, (deels) verschillend van dat op maandag. Op zondag 25 augustus gaan de wedstrijden over volgende omloop van 6,2 km: Kattenberg, Ragestraat, Engelstraat, Ten Ede, Smissenhoek, Gaverland, Pachtersveldweg, Wijnhuizestraat, Krassestraat, Kloosterstraat, Sint-Pietersplein en terug Kattenberg. De deelnemers aan de FUNwedstrijd voor gentlemen, met start om 13u30, staan acht ronden te wachten (totale afstand 49,6 km). Daarna komen in de Jongerenprijs Jolien D’hoore komen de meisjes-nieuwelingen en meisjes-juniores, met gezamenlijke start om 15u30, in actie en zij moeten deze omloop tien keer afleggen (totale afstand 62 km).

In de Grote Prijs Jolien D’hoore zijn op maandag 26 augustus de dames-elite aan de beurt, met start om 15 uur. De drievoudige nationale kampioene en Olympische bronzen medaillewinnares zal overigens zelf als koersdirecteur fungeren in deze 1.15-interclubwedstrijd die ook de achtste en laatste manche van het Belgisch-Nederlands criterium Women Cycling Series is. De dames-elite (reeds 24 ploegen van zes rensters ingeschreven, met o.a. Dina Scavone, Laura Verdonschot, Jesse Vandenbulcke) krijgen negenmaal volgende omloop van 10,4 km (totale afstand 93,6 km) onder de wielen: Kattenberg, Ragestraat, Engelstraat, Ten Ede, Klemhoutstraat; op grondgebied Lierde: Langestraat, Stuivenberg, Waesbergdries; op grondgebied Erwetegem: Gaverland, Pachtersveldweg, Wijnhuizestraat, Smissenhoek, Kloosterstraat, Sint-Pietersplein en terug Kattenberg.

VERKEERSMAATREGELEN

Met het oog op een veilig verloop van deze wielerwedstrijden voorziet een tijdelijk politiereglement een aantal speciale verkeersmaatregelen. Voor de inrichting van de start- en aankomstzone zal er op beide dagen reeds vanaf 10 uur niet mogen geparkeerd worden in de Kattenberg. In de andere (voornoemde) straten of in het stuk ervan dat deel uitmaakt van het parcours, zal er op zondag 25 augustus vanaf 12 uur en op maandag 26 augustus vanaf 13u30 parkeerverbod zijn. Ook zal in de meeste van die straten op zondag vanaf 12u30 en op maandag vanaf 14 uur eenrichtingsverkeer van toepassing zijn (alleen verkeer toegelaten in de rijrichting van de renners/rensters). Op beide dagen zal in het gedeelte van de Wijnhuizestraat tussen Pachtersveldweg en Rodestraat en in het gedeelte van de Ragestraat tussen Smissenhoek en Engelstraat alleen plaatselijk verkeer mogen, alsook (enkel op zondag) in het gedeelte van de Wijnhuizestraat tussen Smissenhoek en Krassestraat. Al deze verkeersmaatregelen gelden telkens tot 18 uur.