Positief Liberaal Zottegem wil lokale tuinaannemers bij het groenbeheer betrekken

Lege bloembakken die gebruikt worden als asbak of om drankblikjes in achter te laten, straatkanten vol onkruid tot zelfs een meter en meer hoog. een stadscentrum dat er alsmaar vuiler bij ligt omdat vuil ander vuil aantrekt en tot sluikstorten uitnodigt… Positief Liberaal Zottegem heeft er weet van dat veel mensen klagen over dit onverzorgde straatbeeld en omdat ze vinden dat een andere aanpak qua groenbeheer zich dan ook opdringt, lanceren de liberalen een opvallend voorstel: samenwerken met lokale tuinaannemers voor groenaanplant en onderhoud ervan als ‘gratis’ publiciteit voor hun zaak.

Als voorbeeld haalt Positief Liberaal Zottegem de vele rotondes en verkeerspleintjes aan, zowel in het centrum als in de deelgemeenten, die het zou willen omgetoverd zien tot mooie en goed onderhouden bloemperken. Hierbij zou elke plaatselijke tuinaannemer kunnen betrokken worden door hem bijvoorbeeld een rondpunt te laten adopteren, het naar zijn idee en creativiteit te laten beplanten en voor het onderhoud ervan in te staan, in ruil voor gratis reclame. Wat de groenaanplant betreft, zou wel als voorwaarde kunnen bepaald worden dat deze ook nuttig voor bijen, vlinders, vogels moet zijn.

Positief Liberaal Zottegem is ervan overtuigd dat dit systeem alleen maar voordelen oplevert en dat lokale tuinaannemers hiervoor graag hun diensten zullen aanbieden. Terwijl zij de kans krijgen om een visitekaartje af te leveren en gratis publiciteit voor hun vakmanschap te maken, zullen anderzijds zowel de stad als de inwoners hiervan opfleuren en kan er tegelijk toch bespaard worden op de uitgaven uit de stadskas. Volgens Positief Liberaal Zottegem werkt dit systeem reeds in Nederland, in die mate zelfs dat niet alleen tuinaannemers maar ook andere ondernemers er bijvoorbeeld een rondpunt adopteren en dan op eigen kosten op een tuinaannemer beroep doen voor de groenaanplant en het onderhoud ervan in ruil voor hun publiciteit.