Matthias Diependaele en Evelien De Both lijsttrekkersduo bij N-VA Zottegem

N-VA Zottegem heeft zijn lijsttrekkersduo voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober bekendgemaakt. Zoals in 2018 staat Matthias Diependaele, momenteel uittredend Vlaams minister en titelvoerend burgemeester, op de eerste plaats terwijl Evelien De Both, de laatste drie jaar waarnemend burgemeester, de tweede plaats inneemt (in 2018 stond zij op de vierde plaats en huidig schepen van openbare werken en mobiliteit Cynthia Van den Steen op de tweede).

Matthias Diependaele, momenteel Vlaams formateur, wil weliswaar eerlijk en transparant zijn naar de kiezer toe. “Ik wil mij mee inzetten voor de uitdagingen waarmee de stad geconfronteerd wordt maar als er voor mij op nationaal vlak een rol weggelegd is na de vorming van de nieuwe Vlaamse regering, zal ik die verantwoordelijkheid opnemen en de mogelijke functie van burgemeester opnieuw doorspelen naar Evelien De Both.” Deze voegt er zelf nog aan toe: “Wij hebben de Zottegemse tanker kunnen keren maar het werk is nog niet af. Ik ben er klaar voor om de stad verder te besturen, als de kiezer dat wil.”

De zes speerpunten van het programma waarmee N-VA naar de Zottegemse kiezer trekt, zijn: zorg voor een veilige en nette stad; een duurzaam, groen en leefbaar Zottegem; Vlaming zijn in Zottegem;  geen belastingverhoging; een bruisend Zottegem waar iedereen meetelt; een actieve stad om fier op te zijn.