Jenno Berckmoes wint overtuigend op de flanken van de Oudenberg

Geraardsbergen. Jenno Berckmoes was de sterkste op de flanken van de Oudenberg. In een sprint op de Vesten liet hij Tobias Johannessen en Fabio Christen achter zich. Voor Jenno Berckmoes is het pas zijn tweede profzege.

Woensdag 28 augustus 2024 werd onder een staalblauwe hemel de Muur Classic. Gereden. 151 renners gingen van start. Dit jaar promoveerde de wedstrijd gepromoveerd naar een UCI 1.1 wedstrijd, een koers met internationale allure.

Het zware parcours van 180 kilometer bestaat uit zes lussen van elk 30 kilometer over de Oude Steenweg, de Parikeberg, de Denderoordberg en natuurlijk de beroemde Muur van Geraardsbergen. De finish ligt bovenaan de Vesten en dus aan de voet van de Muur. Vorig jaar was de Italiaan Filippo Magli de snelste in een sprint met drie voor de overwinning.

Dit jaar stonden o.a. Milan Menten, Jelte Krijnsen en Jenthe Biermans, vorige week nog winnaar en derde in de Druivenkoers in Overijse, aan de meet. Maar geen van de drie kwam in het slotstuk voor.

In de finale van de spannende koers reed een groepje van zes richting de eindstreep. Anders Skaarseth, Lionel Taminiaux, Fabio Christen, Jenno Berckmoes, Tobias Johannessen en Rick Ottema mochten het op een zucht van de Muur onderling uitvechten.

Jenno Berckmoes duldde geen tegenstand. De renner van Lotto-Dstny bolde met een overtuigende voorsprong over de meet. Tobias Johannessen en Fabio Christen eindigden in het zog van de winnaar.

Voor de 23-jarige Berckmoes is het pas zijn tweede profzege. Eerder mocht hij de slotrit van de Wielerweek Coppi e Bartali op zijn palmares schrijven. ‘Het was geen makkelijke wedstrijd’, liet de winnaar na afloop optekenen. ‘We kregen een stevig parcours voor de wielen. De afgelopen week liep het minder lekker, maar ik ben toch blij dat ik heb doorgezet. Het was een mooie zege en dat doet deugd.

Julien Borremans