Archieffoto buurtfeest Ten Dale

Zottegem: verkeershinder door buurtfeesten

Uiteraard nodigt zeker de vakantie- en zomerperiode uit voor de organisatie van een buurtfeestje. In de voorbije weekends kon dit al vastgesteld worden en ook op zaterdag 31 augustus wordt nog her en der afspraak gemaakt voor dergelijke burenontmoeting. Op de volgende drie plaatsen gaat deze activiteit gepaard met enige verkeershinder en is die dag een tijdelijk politiereglement van toepassing:

  • In de Beislovenstraat in Strijpen is er in het gedeelte tussen de huisnummers 71 en 109 vanaf 8 uur een parkeerverbod en vanaf 9 uur geen verkeer toegelaten (telkens tot 23 uur). In de resterende delen van de straat zal alleen plaatselijk verkeer mogen (dit zal gesignaleerd worden ter hoogte van de kruispunten met de Elenestraat en met de Velzekestraat/Hofstraat). Doorgaand verkeer moet omrijden via de Elenestraat, D. Van Den Bosschestraat, Graaf van Egmontstraat, Meersstraat en Hofstraat (en omgekeerd).
  • In de Hoevestraat in Erwetegem zal er van 8 tot 22 uur in geen van beide richtingen verkeer toegelaten zijn in het gedeelte tussen het kruispunt met de Bronstraat en het kruispunt met de Groenstraat. In de rest van de straat zal alleen plaatselijk verkeer mogen (gesignaleerd ter hoogte van het kruispunt met de Erwetegemstraat). Voor ander verkeer is er een omleiding via de Erwetegemsraat, Sint-Pietersplein en Tweekerkenstraat (en omgekeerd).
  • In de Haringsveldweg in Sint-Maria-Oudenhove is er vanaf zaterdagmorgen om 8 uur tot zondagavond 1 september alleen plaatselijk verkeer toegelaten. Tegelijk zal in deze zijstraat van Pijperzele een parkeerverbod van kracht zijn ter hoogte van de activiteit/feesttent en aan de overkant van het pleintje aldaar.