De ‘Kirmesse stoverij’ blijft een specialleke

Met veel verfijning werden de 350 deelnemers op Gijzel Kirmesse erg verwend met een heel lekker eetfestijn. En of de ‘Kirmesse stoverij’ smaakte. ‘Gijzel Kirmesse’, dat is ook sfeervol en lekker eten. De formule blijft aanslaan. Ongecompliceerd lekker eten (overheerlijke stoverij, diverse groentjes, frietjes), en dit tegen een heel verteerbare prijs. Zeg zelf, 18 euro (kinderen 10 euro), voor een prikje als je ons vraagt. De ontvangst en de bediening van de ‘kermisvrienden’ was alweer heel hartelijk. Top. Men mag in Gijzel een kaars branden voor de kermisvrienden. Een goed idee om al vanaf 18 u te starten. Kermisfanaten komen naar het eetfestijn voor de gezelligheid en voor het kirmesse specialleke: de stoverij op grootmoeders wijze. Een pluim voor traiteur Toulouse en zijn team. In de smakelijke bereiding primeert de hoedanigheid van het product en het vakmanschap. Verfijnd zonder pretenties. Een voorbeeld van een perfect geslaagd eetfestijn. De ‘kermisvrienden’ bouwden met hun eetfestijn op zaterdagavond van de kirmesse een heel goede reputatie op. Je eens laten verwennen mocht in het kermis-vierend Gijzenzele  letterlijk genomen worden. Smakelijk eten. Eten moet een feest zijn, en dat was het ook. Zonder tierlantijnen of stijfheid. De ‘kermisvrienden’ staan erop om de deelnemers aan het eetfestijn culinair te verwennen. Een aanrader voor smulpapen die in een ontspannen kermissfeer willen genieten van lekker eten en drinken. Levensgenieters verrijkten het eetfestijn met glazen wijn, frisdranken en frisse biertjes (het eigen bier ’t Gijzelaarke is in). De kermisvrienden hebben zich nog maar eens afgesloofd om je deelname aan het eetfestijn de moeite waard te maken. De kermisvrienden danken heel speciaal alle deelnemers aan het eetfestijn. En opvallend, de Kermisvrienden blijven springlevend, gedreven, energiek en enthousiast. En tijdens het eetfestijn werd het volop genieten van de luistermuziek van Peter Meyvaert. ‘Gijzel Kirmesse’ blijft een volks imago torsen.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)