5 sterren Vakantiewoning ‘Boonackere Cottage’ is nieuwe toeristische troef voor Oosterzele

Feestelijke opening

 

In stijl en klasse. Zo kan men de officiële opening van de gloednieuwe vakantiewoning ‘Boonackere Cottage’, Rooberg 3, in Landskouter omschrijven. Met speeches van Dr. Xavier Verhelst, schepen Orville Cottenie, een uiterst verzorgde receptie met heerlijke hapjes en bubbels à volonté en veel gezelligheid werd de opening van de vakantiewoning ‘Boonackere Cottage’ in een heel feestelijk jasje gestopt. Bij het binnengaan van ‘Boonackere Cottage’ wordt je letterlijk van je sokkel geblazen door het smaakvol ingericht interieur. Je komt terecht in een compleet nieuwe hypermoderne eigentijdse trendy vakantiewoning.  Een plek waar je hartelijk ontvangen wordt. Dat het een gezellig avondje zou worden bleek al bij onze aankomst. De 18 de eeuw woning kreeg een ware gedaanteverwisseling en werd omgetoverd tot een heel comfortabele vakantiewoning met alle comfort (mooie slaapkamers, sanitair, keuken, leefruimte, wifi, tv, zuid – gericht terras,…). Werkelijk alles werd vernieuwd van meubilair tot verlichting. De vakantiewoning heeft een magische aantrekkingskracht. Straalt rust en klasse uit. Een goede keuze, de oude balken en elementen werden bewaard.  Sofie en Xavier en hun kinderen glommen van trots. Ze kregen veel lof voor de inventieve manier waarop ze het oude huis hebben gerenoveerd. Er is echt veel moeite gedaan om de vakantiewoning heel aantrekkelijk te maken. Ook in de tuin is het heerlijk toeven. Een oase van rust in het landelijke en groene Landskouter. ‘Boonackere Cottage’ kreeg van Toerisme Vlaanderen 5 sterren, een mooie erkenning waar Xavier en Sofie bijzonder trots op zijn. ‘Boonackere Cottage’, een nieuwe toeristische troef voor de fusiegemeente Oosterzele.

Xavier en Sofie blikken heel tevreden terug op het team aannemers dat de zware klus wist te klaren, veel dank aan Bouwwerken Cornelis Landskouter (knap hoe men de authenticiteit wist te bewaren), interieurarchitect Sigrid De Kemel (Lievegem), Censair, Evergem (sanitair, badkamers, centrale verwarming), Johan Scheirlinck, Wetteren (opritten, bestrating, grondwerk), De Korpus, Merelbeke (totaalinrichting, houten maatwerk), Alfa Licht (Gent), GeeDeco, Oosterzele (buitenschrijnwerk), Geert Bossaert, Bureau Bossaert, Moorslede (tuin- en landschapsarchitectuur), G &V Decor Gentbrugge (schilderwerken).

Schepen Orville Cottenie: ‘Met de opening van deze vakantiewoning geven we zowel bezoekers als toeristen de kans om dit moois te ervaren. Toerisme is belangrijk voor onze gemeente, er is een duidelijke stijging van het aantal toeristen (in 2023, aantal aankomsten 3.321). Oosterzele heeft heel wat troeven: dichtbij Gent en Vlaamse Ardennen, stations voor bereikbaarheid, open ruimtes, natuur, rust, cultureel, erfgoed (bunkers, molens,…), gerenommeerde horecazaken. Meer en meer mensen reizen in eigen land, de nieuwe vakantiewoning ‘Boonackere Cottage’ draagt nu ook wezenlijk bij. We juichen de opening van ‘Boonackere Cottage’ hard toe. Xavier en Sofie, dankjewel om Oosterzele nog meer op de toeristische kaart te zetten’, speechte de bevlogen Orville Cottenie. Het huisje staat al op een oude Ferrariskaart uit 1700. Een bescheiden werkmanshuisje. ‘Boonackere’ verwijst naar de site op de kaart en een landweg. Intussen huurden al Vlamingen, Nederlanders  en Britten de vakantiewoning. Van een blitzstart gesproken. Interesse? Vakantiewoning ‘Boonackere Cottage’, Rooberg 3 Landskouter, info@boonackerecottage.be, 0474 / 41 17 59, www.boonackerecottage.be.              (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)