Buurt Schendelbeke deze ochtend door pistoolschoten opgeschrikt

Schendelbeke. Deze morgen werd de rustige en vredige wijk aan de Burgemeester Van Liefferingestraat opgeschrikt door drie pistoolschoten. De feiten speelden zich op zaterdag 31 augustus 2024 rond 5.15 uur deze morgen af langs de wandelweg langsheen de spoorweg tussen de Moenebroekstraat en de Burgemeester Van Liefferingestraat, zo meldden ons verschillende buurtbewoners.

De politie van Geraardsbergen/Lierde werd gealarmeerd. ‘Er is inderdaad deze morgen om rond 6.00 uur een melding binnengekomen omtrent het horen van Geweerschoten. Onze ploegen zijn onmiddellijk ter plaatse gereden en hebben iets later inderdaad 3 personen kunnen aantreffen die werden gearresteerd’, Laat Karolien De Turck – Communicatieverantwoordelijke van de politie Geraardsbergen/Lierde – weten.

De precieze omstandigheden van het verloop van de feiten zijn niet helemaal duidelijk. Het parket heeft een onderzoek gestart, waardoor geen verdere informatie kan worden verstrekt. Buurtbewoners meldden wel dat de jongeren de feiten zouden hebben gefilmd. Wat ze met dat filmpje van plan waren, zal hoogstwaarschijnlijk deel uitmaken van het onderzoek.

De buurt maakt zich grote zorgen over de opeenstapeling van incidenten die zich de laatste weken in Schendelbeke afspeelden. Veertien dagen geleden werd een houten bijgebouw aan het station van Schendelbeke in brand gestoken en werd er in de Dagmoedstraat ingebroken. De week voordien terroriseerden twee Oekraïners onder invloed van middelen de buurt. Begin mei sloegen vandalen de ruilbib op het Schendelbekeplein aan diggelen. Eerder dit jaar deed de politie een inval in een huis waar mogelijks drugs werd gedeald.

‘De Burgemeester Van Liefferingestraat is een heel rustige wijk waar onze kinderen nog ongehinderd kunnen buitenspelen. We willen dat zo houden. Er zijn plannen om hier een speelpleintje aan te leggen, wat uiteraard heel positief is. Hopelijk wordt het ook geen aantrekkingspool voor hangjongeren uit de buurt’, laat een bezorgde buurtbewoner weten.

Julien Borremans

lees ook:

Twee Oekraïners terroriseerden onder invloed Schendelbeke