400 deelnemers lopen en wandelen 10 000 euro bijeen voor Canisha vzw assistentiehonden

Schendelbeke. Zondag 2 september ging de vierde editie van de Wielemie Run & Walk door. Meer dan 400 deelnemers schreven zich in voor de Industry Run (5 km, 10 km of 10 miles) of voor het nieuwe wandelparcours (5, 8 of 16 km). Wielemie Run & Walk schonk 9 000 euro en WTC De Muur 1 000 euro aan Canisha vzw die assistentiehonden opleidt.

De verschillende parcours van de Wielemie Run & Walk vertrokken en kwamen aan in Garage Carrosserie Antoine, gevestigd op het regionaal bedrijventerrein te Schendelbeke. Hilde Hoogstoel,  Benedicte Van Wonterghem en Bernard Van Wonterghem (zie foto bovenaan) stonden in voor de organisatie.

De opbrengst van de Wielemie Run & Walk ging naar Canisha vzw assistentiehonden. Canisha vzw is een erkende en door de Vlaamse overheid gemachtigde vereniging die assistentiehonden opleidt en deze gratis ter beschikking stelt van personen met een beperking. Marieke Vervoort was meter van Canisha vzw. Haar hulphond Zen was een trouwe vriend en hulp. De organisatoren hopen met hun opbrengst een bijdrage te leveren aan het opleiden van assistentiehonden.

De Wielemie Run & Walk is opgedragen aan Marieke Vervoort die met haar sportieve prestaties en gedrevenheid als rolstoelatlete, heel wat mensen beroerde. Met de sportieve happening op zondag 1 september wou de organisatie deze bijzondere persoonlijkheid postuum blijven herinneren.

Nadien werden de winnaars van de diverse parcours in de bloemetjes gezet (zie foto’s). Noteer alvast in jouw agenda dat de volgende editie van Wielemie Run & Walk doorgaat op zondag 7 september doorgaat.

Julien Borremans