Actiecomité Stop Windturbines op lijst Vlaams Belang Geraardsbergen

Geraardsbergen. Het volledige bestuur van het actiecomité Stop Windturbines zal op de lijst van het Vlaams Belang staan voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober in Geraardsbergen. ‘We hebben eigenlijk geen andere keuze, als we willen voorkomen dat er meer megawindturbines in Geraardsbergen komen’, geeft voorzitter Marco Küchler nog mee.

‘Het huidige stadsbestuur van Open VLD en CD&V (‘Team Geraardsbergen’) zegt dat er geen draagvlak is voor meer windturbines, maar is stiekem bezig met de voorbereidingen om na de verkiezingen toch meer windturbines te plaatsen. We hebben dat van verschillende bronnen vernomen. Dus wie de megawindturbines wil tegenhouden, moet zeker niet stemmen op de partijen van het stadsbestuur: Open VLD en ‘Team Geraardsbergen’’, gaat Marco Küchler.

‘Stemmen op N-VA houdt de windturbines ook niet tegen. De partij van Zuhal Demir heeft er alles aan gedaan om sneller vergunningen voor megawindturbines te kunnen afleveren. Bovendien wil de N-VA zo graag een coalitie vormen met Open VLD en CD&V na de verkiezingen dat ze plat op hun buik zullen gaan voor elk voorstel van die partijen, net als de afgelopen zes jaar’, vult Julie Van Dessel, bestuurslid van het actiecomité, aan. ‘Ook een stem voor Vooruit-Groen zal de honderden meters hoge megawindturbines niet tegenhouden’, besluit Caroline Anckaert, bestuurslid van het actiecomité.

‘Vlaams Belang is de enige partij die duidelijke stelling tegen bijkomende megawindturbines neemt. Het Vlaams Belang vraagt dan ook aan het stadsbestuur om de argumenten van het actiecomité ernstig te nemen’, voegt Bruno Magnus van Stop Windturbines er nog aan toe.

Julien Borremans

Foto: Van links naar rechts Marco Küchler, Bruno Magnus, Caroline Anckaert, Julie Van Dessel