‘De 5 pintjes’ winnen kermisquiz in ’t Zaaltje

De kermis maandag werd traditiegetrouw geopend door de belleman met de algemene aankondigingen na de dienst voor de overleden parochieleden. Men kon aanschuiven op de BBQ en nadien een spelletje darts of het petanquetoernooi. Fabienne zorgde voor de gezellige sfeer muziek en s avonds ging het dak er af in t’zaal  voor de algemene Gijzel quiz.

 

 

Soulmatic9 sloot het kermisweekend af deze band liet Gijzel mee reizen door de showbizz “feel good” de coverband Soulmatic9 bracht met hun show vol tijdloze soul, funk, disco, dance, pop en rock. 

 

Voor sfeer en gezelligheid

Wat een heerlijk avondje in ’t Zaaltje. De kermisladies bewezen nog maar eens dat ze veel in hun mars hebben. Een ronduit schitterend team dat nog maar eens op kermismaandag uitpakte met de Gijzel – quiz. Mooi toch, die typische Gijzelsfeer. Precies 11 ploegen hebben deelgenomen aan de quiz, knap samengesteld door Kermisladies-breinen. En om helemaal in de sfeer te komen hadden de Kermisladies opgeroepen om verkleed met hoed en bril naar ’t Zaaltje te komen.
Het team ‘De 5 pintjes’ ging op de editie 2024 met de hoogste eer lopen. Ze sprokkelden 112,5 punten bij elkaar. Er mocht met recht en minstens 5 keer geklonken worden op deze mooie prestatie. De rock barbies stranden op de tweede plaats (106,5 p.)goed voor het zilver.  Brons ging naar De helft van ’t halven deure (102,5 p.). Maar om nog maar eens een cliché te gebruiken, deelnemen is belangrijker dan winnen. De Kermisladies willen dan ook de andere teams: De doldis, Quizenzele, De foute bende, Okra, De schampkes, Uilengenootschap, Rodenbachvrienden en Johan 24 oprecht danken voor hun deelname. Het bleek nog maar eens, de quiz zorgt voor veel kermisplezier, ambiance, bevordert het sociaal contact, warme vriendschap en blijkbaar denken de deelnemers daar ook zo over. Iedereen vindt het kermis-event plezant. De formule van de Kermisladies blijft aanslaan. Hopelijk komen op de volgende Gijzel Kirmesse een aantal nieuwe teams opdagen. Hoe meer, hoe gezelliger. Wie eenmaal heeft deelgenomen aan de Gijzel – quiz heeft de ‘quizmicrobe’ goed te pakken. Veel woorden van lof voor de Kermisladies, wat een groot hart hebben ze voor hun ‘Gijzel’, die een hartverwarmend en gezellig avondje ‘Hier in Gijzel’ presenteerden. Ja, in ’t Zaaltje op kermismaandag mag je volledig losgaan, uit de bol springen, een stuk in uw gilet drinken als je daar zin in hebt. Voor sfeer en gezelligheid een tien. ‘Gijzel’ op zijn best. En nu op naar de ‘Kirmesse 2025′. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).