Woonmaatschappij Dender-Zuid roept kandidaat-huurders dringend op voor bevestiging inschrijving sociale woonwijk

Oost-Vlaanderen/Geraardsbergen. Woonmaatschappij Dender-Zuid verstuurt de eerste week van september haar actualisatiebrieven: een belangrijke oproep aan al haar kandidaat-huurders om hun inschrijving voor een sociale woning te bevestiging vóór 2 oktober 2024.

Kandidaat-huurders die zich eerder al hebben ingeschreven, kunnen hun dossier sinds begin dit jaar online inkijken in het Centraal Inschrijvingsregister (CIR). Het is essentieel dat zij hun inschrijving bevestigen, hun gegevens controleren en indien nodig, aanvullen.

Indien de kandidaat-huurders hun inschrijving niet tijdig bevestigen, riskeren zij om geschrapt te worden van de wachtlijst. In de brief die zij de komende dagen in hun brievenbus kunnen verwachten, wordt hen duidelijk uitgelegd dat, zelfs als alle gegevens correct zijn, bevestiging noodzakelijk is. Wanneer dit niet gebeurt, volgt eerst een herinneringsbrief met een extra termijn van 14 dagen om alles in orde te brengen. Na het verstrijken van deze periode wordt de inschrijving onherroepelijk geschrapt. Wie zich dan opnieuw wil inschrijven, start opnieuw onderaan de wachtlijst.

Zitdagen
Om kandidaat-huurders te ondersteunen bij dit proces, organiseert Woonmaatschappij Dender-Zuid ook dit najaar opnieuw zitdagen. Deze vinden plaats in de kantoren in Aalst, Denderleeuw en Ninove en in de andere gemeenten binnen het werkingsgebied. Tijdens deze zitdagen kunnen kandidaten, zonder afspraak, persoonlijke begeleiding en ondersteuning krijgen bij het nakijken en bevestigen van hun dossier. Ook nieuwe kandidaten die zich voor het eerst willen inschrijven, zijn welkom op deze zitdagen.

Voor meer informatie over het online inschrijven, de zitdagen en de exacte locaties en uren, kunnen kandidaten terecht op de website: www.woonmaatschappijdenderzuid.be/online-inschrijven of contact opnemen via inschrijvingen@denderzuid.be  of telefonisch via 053 77 15 18.