Duivenvlucht op kermismaandag blijft populair in Moortsele

Bertrand De Keyser is alweer primus 

Tijdens de kermis in Moortsele organiseren ‘De Kermisvliegers’ al decennia lang een duivenvlucht uit Quievrain. De kermisvlucht staat al 45 jaar steevast op de kermisaffiche. Geen kermis, zonder duivenvlucht. De wedstrijd blijft populair. De kermisvrienden hopen nog jarenlang hun kermisvlucht te kunnen organiseren. Gelukkig zijn er in de fusiegemeente nog tal van ‘duivenmelkers’. Het zou zonde zijn mocht dit erfgoed verdwijnen. Men kijkt al voorzichtig uit naar de 50 ste kermisvlucht, in 2029 wenkt de ‘Koninklijke titel’. De ‘gouden’ vlucht, die wil men alleszins in het geschiedenisboek van de ‘Kermisvliegers’ laten opnemen. In Moortsele houdt men de duivensport levendig.

 

De duivensport, enig mooi toch, het bespreken van de prestaties van de duiven, de grote vriendschap onder de duivenliefhebbers, het samenzijn, het sociaal contact, de onvermijdelijke pintjes, de gezelligheidsbabbel, de vele wist – je – datjes. De kermisvlucht werd alweer met brio gewonnen door Bertrand De Keyser uit Oosterzele. Elk jaar opnieuw moeten we het pennen: Sterk. Straf. Super. De vorige edities al de eerste, ook in 2024 de primus, subliem is het. Bertrand, een autoriteit in de duivensport. Man met oneindig veel ambitie. Zijn palmares is ongeëvenaard. Blijft de overwinningen binnen rijven, regionaal, (inter)nationaal. In de kermisvlucht, editie 2024, was hij alweer onklopbaar. Duivensport is en blijft zijn passie. Leeft voor de duivensport. Van jongs af aan begeesterd door de duivensport. Haalt ophefmakende resultaten. Proficiat, Bertrand.

De top tien van de kermisvlucht 2024

  1. Bertrand De Keyser
  2. Rudy Schouppe
  3. Eddy Spruyt
  4. André De Coene
  5. Servais – Roelkens
  6. Guy Everaert
  7. Victor Cieters
  8. Dirk Van Achter
  9. Eddy De Martelaere
  10. Raf Glorieux

winnaar hesp                                      De Jongste Mauro Rombout         de oudste (92) André De Coene

Maar ook met Kristof Delmulle, T. en M. Van Gaver, Ronny De Temmerman, Matthijs – De Loor, Mauro Rombout, Christian Daneels, Alex en Alain De Sutter, Johan De Schrijver, Marnix Herman, Van den Berghe, Dirk Van Achter, Etienne De Ganck, Jouret – Cornelis, Luc De Clercq, Patrick De Meuleneire, Wed. Moerman, Johan Gallet en De Neve & zoon, heeft men in de fusiegemeente en de regio gepassioneerde duivenliefhebbers. Hun liefde voor de sport en de duiven zijn duidelijk. De duivensport, het draait om liefde tussen mens en dier. Bij velen is de duivensport met de paplepel ingegoten. Ook de jeugd lijk geinterseert de jongst Mauro Rombout en oudste  (97) staan voor de lens. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)