Kermisweekend in Elene

Wie dezer dagen in Elene-dorp voorbijkomt, zal er ongetwijfeld de wapperende kleurrijke vlaggetjes aan o.a. huizen en omheiningen opmerken. Naar aloude traditie is het komend weekend immers ‘Kermis Elene’. Met de bedoeling de draad-van-weleer weer op te nemen en de kermissfeer terug te brengen in het dorp, werd trouwens vorig jaar door een aantal enthousiastelingen de vzw OKE-Elene boven de doopvont gehouden en door dit comité wordt nu opnieuw een uitgebreid en gevarieerd feestprogramma gepresenteerd met kermisactiviteiten zowel voor jong en oud als voor ‘anciens’ en nieuwkomers in het dorp. Afspraak op en rond het kerkplein en in de feesttent van café ’t Koperen Kot in de Molenbeekstraat.

  • Op vrijdag 6 september worden de feestelijkheden om 19 uur ingezet aan het Molenwaterparkje/Snijdreefken met een openingsdrink (gratis glaasje cava tot 20u30), omkaderd met een concert door de harmonie Vrije Kunstkring Zottegem en daarna zorgt accordeonist Gust De Bock verder voor een sfeervolle avond.
  • Op zaterdag 7 september staat als nieuwigheid op de kermisaffiche een rommelmarkt van 8 tot 17 uur in de Molenbeekstraat, Baron Boudewijnstraat en op het Baron I. della Failleplein (kerkplein). Om 18 uur begint in de feesttent de kermisbarbecue (18 euro, liefst op voorhand inschrijven in ’t Koperen Kot) en om 21 uur is er een travestieshow met Les Fleurs d’ Alost (gratis toegang).
  • Op zondag 8 september organiseert kermos Elene een bewegwijzerde motorrondrit van 120 km met vrij vertrek tussen 9 en 12 uur aan motorshop No Limits (de Buke 132). Ten voordele van vzw Idosa, inschrijven ter plaatse 8 euro voor bestuurder, 4 euro voor passagier, incl. consumptie, info 0476 413 601. Om 14 uur opent in Elene-dorp een streekproductenmarkt en is er kinderanimatie met grime en gekke kapsels, springkasteel en volksspelen, enz. Ook doorlopend kermisattracties. Om 18 uur begint in de feesttent als afsluiter van de kermis het optreden van de muziekband Jean Dover & Friends. In de kerk van Elene concerteert ’s namiddags het Gospalinakoor en door de plaatselijke toneelkring ’t Rad wordt ook nog een wandelzoektocht georganiseerd. Over deze twee activiteiten meer info in een afzonderlijk NUUS-artikel via deze link.

VERKEERSMAATREGELEN

  • Doorlopend parkeerverbod van vrijdag 6 september om 17 uur tot zondag 8 september om 24 uur: Molenbeekstraat, Baron Boudewijnstraat en op het Baron I. della Failleplein.
  • Parkeerverbod en geen verkeer toegelaten op vrijdag 6 september van 17 tot 24 uur: Molenwaterpark, Snijdreefken en Leopold III-straat.
  • Geen verkeer toegelaten op zaterdag 7 en zondag 8 september, telkens van 6 tot 23 uur: Molenbeekstraat, Baron I. della Failleplein, Lippenhovestraat (tussen Baron I. della Failleplein en Lippenseweg) en Baron Boudewijnstraat.
  • Alleen plaatselijk verkeer op zaterdag 7 en zondag 8 september, telkens van 6 tot 23 uur: Lippenhovestraat en Kouterstraat.