Samen met bewoners betogen tegen agressie en geweld in de buurt

Geraardsbergen. Vlaams Belang heeft dinsdagavond 10 september samen met buurtbewoners betoogd tegen agressie en overlast bij parochiezaal Groen Kruiske in de Denderstraat. ‘De aanleiding vormde de voortdurende overlast van luidruchtige feesten en ceremonies van inwoners van Afrikaanse origine, die bijna ieder weekend doorgaan in parochiezaal Groen Kruiske. Het nachtlawaai en de vervuiling van de omgeving met zwerfvuil zijn voor veel buurtbewoners onacceptabel’, zegt gemeenteraadslid en fractieleider Hans De Gent.

‘Daarnaast protesteerde het Vlaams Belang ook tegen het geweld tegen autochtone buurtbewoners door inwoners van Afrikaanse origine, die op zaterdagavond 17 augustus in de nabijgelegen Oude Steenweg een zeer luidruchtig feestje hielden. Buurtbewoners die hierover klaagden, werden door de Afrikaanse feestvierders aangevallen en met flessen bekogeld. Volgens ooggetuigen liet de politie begaan en stelde alleen een proces-verbaal voor nachtlawaai op’, geeft Hans De Gent nog mee.

‘Het Vlaams Belang eist nultolerantie tegen agressie, zinloos geweld en overlast. Respect moet van twee kanten komen. Het is onaanvaardbaar dat onze mensen worden aangevallen als ze terecht klagen over nachtlawaai. Nog erger is dat de politie moet laten begaan. De beleidsmakers moeten de politie ondersteunen en hen de ruimte, mensen en middelen geven om hun werk te kunnen doen. Met het Vlaams Belang komt er een ander beleid in Geraardsbergen, want het gaat in Geraardsbergen van kwaad naar erger’, besluit Vlaams Belang lijsttrekker Hans De Gent.

Julien Borremans