PVDA Ninove kandidaten 9 juni vlnr Joachim, Kim en Malick
®RV - PVDA Ninove kandidaten 9 juni vlnr Joachim, Kim en Malick

PVDA Ninove reageert op de uitspraken van Guy D’haeseleer in De Morgen

Joachim De Maeseneer: “Dit weekend lazen we tot onze verbazing een interview in De Morgen met Guy D’Haeseleer waarin onwaarheden verspreid werden over onze beslissing om als lokale afdeling niet aan de gemeenteraadsverkiezingen deel te nemen.

Meneer D’Haeseleer heeft gelijk met erop te wijzen dat we in juni een goed resultaat neergezet hebben met 6,5 tot 7 procent in Ninove. Dat danken we vooral aan het werk van vele leden en sympathisanten die vaak onder de radar persoon tot persoon overtuigden, onze enquête aan de man brachten en onze speerpunten zoals miljonairstaks, koopkracht en de strijd tegen de politieke graaicultuur centraal stelden.

Maar D’Haeseleer slaat de bal volledig mis wanneer hij stelt dat de PVDA met Vooruit, Groen en de burgemeester afspraken maakte om niet op te komen. Laat ons duidelijk zijn: we maakten met geenenkele andere partij afspraken. In juli communiceerden we reeds waarom we niet deelnemen aan delokale verkiezingen. Wij kiezen ervoor voorrang te geven aan de verdere uitbouw van onze lokale werking. Bovendien mikken we op een doorbraak in de regio door voor het eerst verkozen te rakenin de gemeenteraad van Aalst. Dat is een zelfstandige beslissing die kadert binnen een bredere visie van onze partij om geduldig verder te bouwen aan een doorbraak in heel het land.

Daarnaast beweert D’Haeseleer dat we oproepen om voor het kartel Vooruit-Groen te stemmen. Het enige advies dat we in Ninove echter geven is om voor de provincieraadsverkiezingen op onze lijst te stemmen. Dit kan onder meer op lijsttrekker Joachim De Maeseneer, Kimberly Delangre (4deplaats) en Sylla Malick (5de plaats) die allen actief zijn in onze afdeling.”

Ter info het krantenartikel van De Morgen