Kleuters van kleuterschool ’t Kapoentje ontdekken opnieuw het bos.

De kleuters van het kleuterschooltje Kapoentje te Hemelveerdegem hebben met veel enthousiasme hun bosdagen hervat, een jaarlijks terugkerende activiteit waarbij de jonge kinderen de vertrouwde klaslokalen inruilen voor de open natuur. Deze dagen zijn voor de kleuters een ware ontdekkingsreis, waarin ze spelenderwijs kennismaken met de wonderen van het bos en zijn bewoners.
Onder begeleiding van hun leerkrachten gaan de kinderen op pad om de natuur te verkennen. Ze verzamelen takken, bladeren en steentjes, ontdekken kleine diertjes en leren spelenderwijs hoe het bos in elkaar zit. Terwijl ze samen spelen en avonturen beleven, wordt hun creativiteit geprikkeld en werken ze aan hun sociale vaardigheden. Bovendien draagt het fysieke spel in de buitenlucht bij aan de ontwikkeling van hun motoriek.
De leerkrachten van ’t Kapoentje benadrukken dat de bosdagen veel voordelen bieden. “Het bos is een rijke leeromgeving. De frisse lucht en de vrijheid om te bewegen, gecombineerd met fantasierijke spelletjes, zorgen voor een ideale balans tussen leren en plezier maken,” vertelt juf Fien enthousiast. “De kinderen leren niet alleen over de natuur, maar ontwikkelen ook een groter bewustzijn voor hun omgeving.”
Het vuil worden hoort bij het avontuur, maar dat lijkt de kinderen niet te deren. Met modderige laarzen en stralende gezichten keren ze aan het einde van de dag terug naar school. “Voor de kleuters is het bos hun favoriete speeltuin,” voegt juf Fien toe. “Elke dag in het bos is een nieuw avontuur vol verrassingen.”
De bosdagen zijn een terugkerend hoogtepunt in het schooljaar en zorgen voor onvergetelijke herinneringen. Zowel de kleuters als de leerkrachten kijken al uit naar de volgende keer dat ze samen het bos mogen ontdekken.

foto’s: kleuterschool ’t Kapoentje