Groen Oosterzele nodigt mobiliteitsexpert Kris Peeters uit

Hoe loopt het verkeer(d)

Duurzame mobiliteit en veilig verkeer zijn voor Groen Oosterzele één van de belangrijkste thema’s voor de komende verkiezingen. Samen met deskundigen hebben we dit thema heel concreet uitgewerkt in ons programma. Om dit in de verf te zetten nodigden we mobiliteitsexpert Kris Peeters uit voor een lezing.

Iedereen heeft wel een mening over mobiliteit en hoe we de mobiliteitsproblemen moeten aanpakken. Maar die mirakeloplossingen gaan vaak uit van verkeerde veronderstellingen en van overtuigingen die niet kloppen.

KRIS PEETERS (de echte, zegt hij zelf) is een toonaangevende stem in het maatschappelijk debat rond mobiliteit. In “HOE LOOPT HET VERKEER(D)” neemt hij u mee voor een wandeling langs de belangrijkste mythes en doorprikt ze één voor één. Daarna vertelt hij er graag bij wat dan wél de toets doorstaat en wat we daarmee kunnen doen op weg naar een gelukkige mobiliteit. Het bewustzijn groeit dag na dag dat het huidig verkeer ons verstikt. Meer en meer steden en gemeenten zijn op zoek naar een ommekeer.Het is de uitdaging, vindt Peeters, om af te stappen van een passieve houding en veranderingen niet meer te ondergaan, maar integendeel de noodzakelijke maatschappelijke transitie zelf in handen te nemen. Terug naar traagheid, bepleit Peeters, kan een deugddoende nabijheid opleveren. Alles en iedereen, mens en natuur, hebben alles met elkaar te maken. Er zou een soort van ‘afhankelijkheidsverklaring’ moeten worden opgesteld, vertrekkende van het besef van die samenhang.