ZorgSaam Oosterzele: Samenzorgen voor jou thuis

ZorgSaam Oosterzele,  een veilige en doordachte keuze voor uw toekomst!

Met trots stellen we u de 23 kandidaten van ZorgSaam Oosterzele voor. Het is een diverse groep van geëngageerde Oosterzelenaren die zich samen willen inzetten om van onze gemeente een nog aangenamere plaats te maken om te wonen, te leven, te werken, naar school te gaan, zich te ontspannen ….met die slagzin start de persmededeling van ‘ZorgSaam’, die met veel ambitie en met liefst 13 nieuwe kandidaten naar de gemeenteraadsverkiezing trekt.

Met ZorgSaam Oosterzele bundelen geëngageerde burgers, Cd&V en NVA hun krachten in een nieuwe beweging. De combinatie van kennis, ervaring, frisse ideeën en jeugdig idealisme leidden tot een dynamisch team dat een uniek project uit de grond stampte. Samen willen we verder bouwen aan een Oosterzele waar iedereen zich thuis velt. Het is onze ambitie om via een transparant en participatief beleid samen met jou, jouw vereniging, jouw club, … Oosterzele nog beter op de kaart ter zetten.

ZorgSaam Oosterzele combineert ervaring met sterke vernieuwing. Acht kandidaten konden tijdens de voorbije legislatuur als schepen, voorzitter gemeenteraad, gemeenteraadslid, lid van het Bijzonder Comité (OCMW )  heel wat realiseren. Het volgende is slechts een kleine greep uit de talrijke verwezenlijkingen. We zijn een beweging met blik op de toekomst maar tegelijkertijd zijn we fier op de verwezenlijkingen van de voorbije legislatuur. Nieuwe fietspaden en veilige schoolomgevingen werden aangelegd. Beleefde plekjes creëerden ontmoetingsruimtes. Er kwamen bijkomende kinderopvangplaatsen.  We lanceerden een nieuwe gebruiksvriendelijke website voor onze administratieve diensten. We investeerden in de jeugd- en sportinfrastructuur. Cultuur kreeg de nodige stimulansen  met o.a. het zeer succesvolle aanbod in de Kluize, … De uittredende mandatarissen trokken bovendien reeds belangrijke wissels op de toekomst. De nodige onteigeningen zijn klaar zodat de voorziene eindafwerking van de fietsautostrade Gent-Zottegem op het grondgebied van Oosterzele in het najaar kan starten. Volgend op de rioleringswerken in Landskouter en Moortsele komen er ook daar veilige fietspaden en schoolomgevingen.     De aankoop van de VRV site opent vele mogelijkheden voor de jeugdbewegingen, de sportinfrastructuur, de vrije tijd voor alle leeftijden. De centralisatie van alle administratieve diensten in een modern, energiezuinig  ‘huis van de Oosterzelenaar’ zal de dienstverlening aanzienlijk verbeteren en extra parkeermogelijkheden creëren voor het centrum van Oosterzele,  wat de handel en horeca daar zal ten goede komen.

Liefst dertien kandidaten zijn nieuw en zorgen dus mee voor een frisse en vernieuwende aanpak. We kozen ze niet zomaar, wel op grond van hun bewezen engagement, hun expertise en ervaring. Onze kandidaten hebben zich stuk voor stuk  op diverse terreinen (voetbal, senioren- en ziekenwerking, onderwijs, milieu, jeugd, cultuur, verenigingsleven …)  ingezet voor ons dorp. Zij voelen als geen ander wat er leeft in onze gemeente omdat zij door hun engagement permanent de vinger aan de pols houden. Hun ervaring en hun ideeën willen zij in de toekomst ten  dienste stellen van het gemeentebestuur. Zij vragen  uw stem niet met mooi klinkende, holle slogans, maar wel op basis van hun bewezen inzet en verdiensten!

Onze kandidaten zijn representatief voor de diversiteit binnen de bevolking van Oosterzele. We hebben kandidaten in alle deelgemeenten. De lijst telt vijf kandidaten beneden de 36 jaar. De jongste is 22 jaar. Er zijn vijf  zestigers. Beroepshalve zijn zij actief als zelfstandige, in de zorg, het onderwijs, de landbouw, het bedrijfsleven. Het zijn dus geen beroepspolitici, maar mensen die ook buiten de politiek hun mannetje kunnen staan. Deze diverse groep wordt gecoacht door onze lijsttrekker Christ Meuleman, die zowel binnen de politiek (30 jaar schepen, vooral van openbare werken) als daarbuiten in het verenigingsleven (om de bezielende kracht van Bruisend Balegem) en op professioneel gebied (coördinerend directeur van een grote scholengroep) zijn sporen heeft verdiend. Hij kan een visie ontwikkelen , een groep mensen daarrond laten samenwerken. Hij kent de  weg doorheen de administratie en heeft het doorzettingsvermogen en de creativiteit die nodig is om een project daardoor te loodsen.

Samen zorgden en zorgen we voor een landelijk, groen, warm en veilig Oosterzele met gelukkige inwoners die blij zijn er te kunnen wonen, werken, zich ontspannen…. in alle fasen van hun leven. We staan voor goed bestuur met verantwoordelijk financieel beheer, een modern personeelsbeleid, betrouwbare en toegankelijke dienstverlening, een transparant beleid, dat participatie van de Oosterzelenaren hoog in het vaandel voert.

Ons doel is verbinding. Wij zijn een partij die durf en ambitie uitstraalt, en wij willen diezelfde geest van ondernemingszin en betrokkenheid in onze hele gemeente verspreiden. Bij ZorgSaam Oosterzele geloven we dat onze gemeente een plek moet zijn waar iedereen graag woont en zich volledig kan ontplooien. Wij streven naar een thuis voor iedereen, waar iedere inwoner telt en we samen kunnen groeien. We mogen trots zijn op Oosterzele, en daarom investeren we in accommodaties voor jong en oud, van speeltuinen tot seniorencentra.

Onze gedreven beleidsploeg staat klaar om samen met de Oosterzelenaren en hun  verenigingen te werken aan een gevarieerd aanbod binnen Oosterzele. Van cultuur en sport tot zorg en onderwijs, wij reiken iedereen de hand die mee wonen