Middenschool Ninove start met ‘Groene leerkrachten’

GO! MS Ninove zet sterk in op het welbevinden van leerlingen en personeel.
De school streeft naar een warme en veilige omgeving, waarin de kinderen een hechte groep vormen en zoeken naar elkaars talenten.

Soms vinden leerlingen het echter moeilijk om hulp te vragen als het niet loopt zoals gewenst.

Om hen hierbij te helpen, werkt GO! MS Ninove vanaf dit schooljaar met ‘Groene leerkrachten’. Het zijn leraren die fungeren als vertrouwenspersoon en bij wie de leerlingen op vaste momenten terechtkunnen met vragen of problemen.

Directeur Steven Ghys: ‘Leerlingen willen leerkrachten die echt naar hen luisteren en positief omgaan met de fouten die ze maken en de problemen die ze hebben. Ze willen leerkrachten die ze vertrouwen, die niet alleen van hun vak houden, maar die ook uitstralen dat ze graag met jonge mensen werken en het als hun doel zien om de jongens en meisjes vooruit te helpen. Onze groene leerkrachten nemen voortaan – samen met het zorgteam – die rol op en stellen het welbevinden van onze kinderen centraal. Ik ben ervan overtuigd dat dit initiatief een belangrijke bijdrage zal leveren aan ons streven naar onderwijs op maat van elke leerling. Mijn team is klaar om ook deze uitdaging aan te gaan.’