® Stad Ninove

Gebied tussen Denderhoutembaan en Expresweg blijft groen

Het groene gebied tussen de Denderhoutembaan en Expresweg (richting Denderhoutem) zal ook in de toekomst groen blijven. De Ninoofse gemeenteraad keurde namelijk het RUP Open ruimte Ter Duyst goed. Met deze beslissing geeft de stad aan dat ze het woonuitbreidingsgebied wil herbestemmen tot een ‘open ruimte gebied’.

In een ‘open ruimte gebied’ kunnen geen straten, parkings of woonwijken ingepland worden. Wandelpaden kunnen wel, om het gebied toegankelijker te maken. De stad nam die beslissing onder meer omdat deze zone heel wat water opvangt, wat cruciaal is gezien de klimaatopwarming en de bijbehorende stormen, maar ook droogte. Verharding van de terreinen zou hierop uiteraard een negatieve impact hebben. Woonuitbreiding op die locatie zou bovendien ook de mobiliteit verder belasten.

Met dit RUP wordt het onbebouwde en open karakter van het gebied juridisch bestendigd. De zone blijft ook de komende decennia dus een groene zone die vanuit het noorden de stad binnendringt. De bekendmaking van de definitieve vaststelling van het RUP wordt gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 8 november 2024. Het RUP treedt in werking 14 dagen na deze bekendmaking.

Ter informatie: Stedenbouwkundige voorschriften – ontwerp RUP OPEN RUIMTE TER DUYST

®Stad Ninove